Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) dönük 4 Kasım'da gece yarısı düzenlenen eş zamanlı baskınla gözaltına alınıp tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın babaMevlüt Yüksekdağ, kızını anlattı.

Mevlüt Yüksekdağ, Figen Yüksekdağ'ın 10 çocuğun 9'uncusu olduğunu ve Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde dünyaya geldiğini söyledi. Figen Yükskedağ hakkındaki en dikkat çeken ayrıntılardan birisini şu sözlerle açıklıyor babası: "Figen, ilkolu ortaöğretimi ve liseyi Ceyhan'da okudu, ilkokuldan beri şiir okur ve yazardı. Okulda şiir okumadan geçirdiği bayram yoktur desem yalan olmaz”

'İNANDIĞI DEĞERLERİN MÜCADELESİ İÇİN GİTTİ'

Kızının 17 yaşında siyasi mücadelede yer almak için evden ayrıldığını ifade eden Mevlüt Yüksekdağ, “Ben gençliğimden bu yana CHP'liyimdir. Siyasetin hızlı zamanlarında Ecevit'in 'Karaoğlan' olduğu dönemlerde gençlik kollarında ve ilçe teşkilatında aktif siyasetle uğraştım. Bütün çocuklarım bu siyasi yapımdan etkilenmiştir. Figen bana göre daha radikal ve sosyalist düşüncelere inanıyordu. Bu ülkede çocuğumun yaşında birçok gencin fikirlerinden dolayı asıldığını, cezaevlerine atıldığını herkes biliyor” dedi.

'FİGEN'LE 3 YIL KONUŞMADIM'

Evden ayrıldıktan sonra uzunca bir süre dargın kaldığı, kızgın olduğu kızıyla 3 yıl konuşmadığını söyleyen Baba Yüksekdağ, “Baba olarak kızmıştım ve sitemliydim. Sonra bir bayram günü geldi, elimi öptü ve o günden beri kızımın arkasında değil yanındayım” dedi.

Kızına ESP Genel Başkanı olduğu dönemden bu yana destek olduğunu kaydeden Yüksekdağ, tutuklanmasına ilişkin de “Ben onun gözaltına alınıp, hapishaneye düşmesine üzülmedim. Ben bile 8 sene hapishanede kaldım. Hapishane doğaldır, zor ve sıkıntısı da çok, siyaset zordur hapishaneye de girersin. O ilk kez girmedi hapishaneye daha önce de girmişti. Ben asıl yürüttüğü mücadeleden alıkonulduğu için üzülüyorum” ifadelerini kullandı. Mevlüt Yüksekdağ, konuşmasında barış çağrısı yapmayı da ihmal etmedi.

KAYNAK: DİHABER