Küçük bir müşahade dönemi ardından yeniden eski sağlığına kavuşan Fethullah Gülen on gün aradan sonra; internet, televizyon ve radyo aracılığıyla dünyada izlenen sohbetlerinin çekimine yeniden başladı.

Gülen ilk sohbetinde Marmaray konusuna da değindi. Marmaray'ın açılışından takdirle bahseden Gülen, "Dinin yarısı insaftır; insaf dinin yarısıdır. Küçük bile olsa pozitif her şeyi alkışlamak ve o işi yapan insanları yüreklendirmek, dahasını yapmaya sevketmek lazım" dedi.

Gülen, bugün misafir kaldığı evden yürüyerek büyük binaya gitti ve 'Bamteli' adlı sohbetler dizisinin yeni bölümünün çekimi için kamera karşısına geçti. Gülen şöyle konuştu:

"Toplumdaki Aritmi ve Problemlerin Çözümünde Üslup" başlıklı sohbetinde önde gelen gündem konularından Marmaray'ın açılışından takdirle bahsetti. Gülen, "Dinin yarısı insaftır; insaf dinin yarısıdır. İnsaflı olmak lazım. Doğruyu doğru kabul etmek, doğruyu alkışlamak ve onu realize eden insanları aşklandırmak şevklendirmek lazım. Küçük bile olsa pozitif her şeyi alkışlamak ve o işi yapan insanları yüreklendirmek, dahasını yapmaya sevketmek lazım." (Medyatava)