Fethullah Gülen'in "Size yağ çekenlerle istişare etmeyeceksiniz" sözleri Erdoğan'a uyarı olarak algılandı.

Fethullah Gülen'in son sohbetinde 'istişare etmek' konusunu ele aldı ancak kullandığı sözler akıllara Başbakan Erdoğan'ı getirdi.

Yaşanan sıkıntıların başkalarının fikrine müracaat etmemekten olduğunu söyleyen Gülen "Pöhpöhleyen, alkışlayan 'eşin yok menendin yok' diyenler çok defa aldatmış olurlar" dedi.

Fethullah Gülen herkul.org isimli internet sitesinde istişare'nin önemini anlatarak, İslam Peygamber'inin de ashabıyla istişare ettiğini söyledi.

"Allah (c.c) : 'Her konuyu ashabınla, dini kendilerine öğrettiğin insanlarla, akıllarının kapılarını açtığın insanlarla, onlara düşünme sistemini telkin ettiğin insanlarla, kendilerine rehberlik yaptığın insanlarla, yol gösterdiğin insanlarla bu meseleyi görüş istişare et' diyor. Temel espriyi çok iyi kavramak lazım" diyen Gülen, en kritik anlarda bile, canınız istemediği halde, hezimetler karşısında istişare etmek gerektiğini vurguluyor.

YAĞ ÇEKENLE İSTİŞARE ETMEYECEKSİNİZ

Herkesle istişare edilemeyeceğini de sözlerine ekleyen Gülen, istişare edilecek tarafların özelliklerine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Size yağ çekenlerle istişare etmeyeceksiniz. Teb'anızla istişare etmeyeceksiniz. Bir yönüyle bir kısım çıkar bağlarıyla size bağlanmış insanlarla istişare etmeyeceksiniz. Onlar "Alem seninle gurur duyuyor" derler. İstişare edilse zannediyorum hiçbir hata yapılmaz. Ama kiminle? Ashab-ı rey ile istişare edeceksiniz. Objektif olarak düşüncelerini çok rahat sana da dokunsa, başkalarına da dokunsa orada.

EŞİN YOK DİYENLER SENİ ALDATMIŞ OLURLAR

"Ama makul uygun bir üslupla mutlaka size sunacak ortaya koyacak stratejiler halinde planlar halinde ortaya koyacak insanlarla istişare edeceksiniz. Yoksa pöh pöhleyen alkışlayan "Eşin yok menendin yok" diyenler, seni çok defa aldatmış olurlar."