Fethullah Gülen, Wall Street Journal’a kamuoyunda “7 Şubat krizi” olarak bilinen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın savcılarca sorgulanmak istemesi hakkında konuştu.

Gülen, Fidan’ın “KCK/PKK örgütlerinin terörist eylemlerinde istihbarat üyelerinin katılımı ile ilgili sorgulanmak istendiğini” söyledi. Gülen, “yeniden yargılama” ve AKP ile ordu ittifakı” hakkındaki soru üzerine MİT Müşteşarı’nın sorgulanmasının Başbakan’ın iznine bağlı getirildiğini hatırlattıktan sonra “Genelkurmay Başkanı ya da ordu komutanlarına aynı korumayı getirecek benzer bir yasa geçirmediler. Bu tutarsızlık yeniden yargılanma ile ilgili son zamanlarda ortaya çıkan söylemlerin askerler için adaleti uygulama isteğinden çok siyasi motivasyon olduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Fethullah Gülen, söyleşinin devamında “Eğer uygulanırsa bu hareket son on yıldaki demokratik reformlara darbe indirmek olur” dedi ve “darbe” hatırlatması yaparak “Türk tarihinde yarım yüzyıl içerisinde dört seçilmiş hükümetin görevine askeri darbe ile  son verildiğini” söyledi.