“Gazeteci-yazar” olduğu söylenen Yusuf Ünal adlı kişi tarafından, Fethullah Gülen'in ABD'den iadesi ve yargılanması istemiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Ünal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu öncesinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yusuf Ünal’ın okuduğu basın bildirisi şöyle;

“17 Aralık darbe girişiminin birinci ayı doldu. Bugüne kadar Fethullah Gülen’e hesap soracak yiğit bir savcı çıkmadı. Paralel devletin başı belli. Eylem ve ifadeleri ortada. Bunların yasalardaki karşılığı da belli. Gülen’in dokunulmazlığı var da, biz mi bilmiyoruz?

Yargı mensupları görevlerini yapmak yerine, bildiri yayınlamakla meşgul. Cemaatçi bazı polis müdürleri de keyfi operasyonlarla İktidarı yıpratmaya çalışmakta. Hepsinin sorumlusu Fethullah Gülen’dir.

Hükümeti yıkma saldırısı sürüyor. Ülkeyi milyarlarca dolar zarara uğrattı. Gizli kasetlerle şantaj, milletvekillerine istifa baskısı, Yargı ve Emniyeti etki altına almak ve kendi ifadesiyle; ”devletin kılcal damarlarına sızmak” suçlarından yargılanmalıdır. Amerika Birleşik Devletleri’nden Gülen’in iadesi istenmeli ve İsrail bağlantıları mutlaka soruşturulmalıdır.

Devam eden darbe girişimini durdurmak amacıyla, Gülen Cemaati’nin faaliyetleri engellenmeli, ekonomik destekleri kesilmelidir. Türkiye’mizin huzuru için savcıları derhal göreve çağırıyoruz. Her türlü darbe ve darbe girişimini lanetliyoruz. Umarız Hoca bize de beddua etmez!”

İŞTE YUSUF ÜNAL

Karadeniz TV'de Çiğdem Zamanları programına konuk olan Yusuf Ünal üç çocuk adlı şarkısını seslendirmişti.

“GAZETECİ-YAZAR” YUSUF ÜNAL KİMDİR?

5 Mayıs 1968 Kırıkkale doğumludur. Çocukluğu ve gençliği Ankara´da geçti. Yozgatlı bir ailenin yedi çoğundan biri olan Yusuf Ünal´ın babası devlet memuruydu.

1992´de Ankara´da yerel bir radyoda ‘mesleğe’ ilk adımını attı. 1994´de artist olmak isteyen her genç gibi İstanbul´a göçtü.

Bir süre Atv´de metin yazarı olarak çalıştı. Halen Japonya´nın ve dünyanın en yüksek tirajlı gazetesi olan Yomiuri Shimbun´un Türkiye muhabirliğini sürdürüyor. Aynı zamanda bir internet gazetesinin genel yayın yönetmeni olan Yusuf Ünal Kanal T´de GÜNDEMİN DEMİ adlı bir talk şov programı yapıyor.

Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları çıkan Ünal´ın yayınlanmış iki kitabı var. Tibuk´un Çeçenleri (2008) , Türkler ve Museviler (2010) Yusuf Ünal ileri düzeyde İngilizce biliyor. (Kaynak: manyakhaber.net)