Ak Parti-Gülen Grubu koalisyonu bozulduktan sonra yaşanan çatışma şiddetlenerek sürüyor. AKP yanlısı yayın organlarından Sabah Gazetesi bugün “İşte Paralel Yapı'nın 1 numaralı imamı” manşetiyle çıktı. Fethullah Gülen Grubu’na yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenlenip gözaltılar yaşanırken Sabah Gazetesi de “Fethullah Gülen Grubu’nun en tepesindeki mahrem hizmetler sınıfı imamı Cevdet Türkyolu, illegal faaliyetlerin planlayıcı ve uygulayıcısı” olduğu iddiasıyla çıktı.

Sabah Gazetesi’ne göre Cevdet Türkyolu, bu yönüyle de Fethullah Gülen Grubu’nun Fethullah Gülen'den sonraki 1 numarası.

İşte Sabah Gazetesi’nin o haberindeki iddialar:

Fethullah Gülen Grubu piramidinin en tepesinde yer alan mahrem hizmetler sınıfı imamı, yapılanmanın lideri olan Fethullah Gülen'den sonra gelen isim, Cevdet Türkyolu... Gülen örgütünün üst yönetiminde 'Uzun Cevdet', 'Uzun Abi' ve 'Cevdet Abi' lakaplarıyla anılan Türkyolu,  'Kozanlı Ömer' lakaplı emniyet ve istihbarat imamı Osman Hilmi Özdil'in de patronu.

"ABD BANKALARINDA 1.8 MİLYON DOLAR"

'Kozanlı Ömer'in doğrudan talimat aldığı kişi olan Cevdet Türkyolu, Fethullah Gülen'in, 1999'dan beri ikamet ettiği Pensilvanya'daki malikânenin yanındaki 3 katlı bir villada ailesiyle oturuyor.

Türkyolu'nun Pensilvanya civarında 2 ayrı villası daha var. Türkyolu'nun ABD bankalarında 1.8 milyon dolar nakit parası bulunuyor. 'Süper imam' Türkyolu, istihbarat birimlerinin tespitine göre yapının illegal faaliyetlerinin planlayıcı ve uygulayıcısı. Bu yönüyle Fethullah Gülen Grubu’nun Gülen'den sonraki 1 numarası. Fethullah Gülen'in geçtiğimiz günlerde vefat eden kardeşi Seyfullah Gülen'in de damadı olan Türkyolu, 72 yaşında ölen kayınpederinin Erzurum'daki cenazesine gelmedi. Zira Türkiye'ye gelmekten çekiniyor. Cenazeye Vedat Türkyolu'nun eşi Mebruke Türkyolu (Seyfullah Gülen'in kızı) katıldı.

“İZLENİRİM DİYE TEKNOLOJİ KULLANMIYOR”

Gülen yapılanması içinde daha çok 'Uzun Cevdet' namıyla bilinen Cevdet Türkyolu, Fethullah Gülen'in, 'mahrem hizmetler' adı verilen sınıfın yönetimini emanet ettiği isim… Fethullah Gülen Grubu örgütlenmesinde en önemli unsur, mahrem hizmetler adı verilen özel sınıf. Harp okulu, siyasal bilgiler ve hukuk fakülteleri ile polis akademisinden mezun olanlar bürokraside Fethullah Gülen Grubu adına bu sınıfın mensubu olarak faaliyet gösteriyor. 'Uzun Cevdet' işte bu kozmik yapıyı yöneten isim. Fethullah Gülen'in kasası ve sağ kolu olan Cevdet Türkyolu, yapı içinde çekinilen ve hatta Gülen'in yanında elleri cebinde durabilen tek kişi. Teknik takibe karşı önlem olsun diye elektronik cihaz kullanmayan ve görüşmelerini yüz yüze ya da canlı kuryeler vasıtasıyla yapan Türkyolu, acil durumlarda şifreli olarak Facetime kullanıyor.

BANK ASYA'YA MÜDAHALE

Cevdet Türkyolu'nun futbolcu Arif Erdem ile çok yakın ilişkisi olduğu ve onunla borsada manipülatif kazanç sağladığı yönünde de istihbari bilgiler var. Türkyolu, Gülen'e bağlı Bank Asya'nın Katarlılarca satın alınacağı beklentisiyle 75 kuruşa kadar düşen banka hisselerinden 1 milyon lot aldı. Bu alımından dolayı bankayı zarara uğratan Türkyolu, alımı bankanın Kurumsal Pazarlama Müdürü Muhammet Ercüment Solmaz vasıtasıyla gerçekleştirdi. Bank Asya'nın gizli yatırımlarını yöneten isim olan Solmaz da istihbarat birimlerinin tespitlerine göre 'cemaatin ağabeyleri'nin paralarını yöneten kişi. 'Ağabeylere' piyasanın üzerinde faiz veren Solmaz, Bank Asya ve İpek Grubu'nun hisse değerlerini Gülen'in yayın organlarında yayımlattığı haberlerle yükseltmeye çalışıyor.

Gülen'in Pensilvanya'daki kişisel bakım ve günlük işlerini gören Salih Dinçer de Bank Asya'ya girdi sağlanması için bir özel bankadaki hesabından 250 bin TL'yi aktardı. Dinçer'in 480 bin TL nakit parası var ve bu para da Muhammet Ercüment Solmaz tarafından yönetiliyor.

Cevdet Türkyolu'nun oğlu Esat Türkoğlu'nun Ferrari ile dolaştığını daha önce Takvim duyurmuştu. Takvim'in haberinde "Tek ceketim var" diyen Gülen'in, Türkyolu başta olmak üzere akrabalarının mal varlıkları açıklanmıştı.

SABAH'IN İDDİA ETTİĞİ DİĞER İMAMLAR

'Süper yetkili imam' Cevdet Türkyolu, Sabah'ın iddia ettiği sekizinci imam. Sabah’a göre, Fethullah Gülen Grubu’nun diğer önemli imamlarını da şöyle:

Emniyet ve istihbarat imamı Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil

Yargı imamı Ahmet Can

MİT imamı 'Sinan' kod adlı Murat Karabulut

Üst yargı imamı Osman Karakuş

Türkiye imamı Mustafa Özcan

Alevilerden sorumlu imam Süleyman Uysal

Mülkiye imamı Mahmut Akpınar