Sanatçı Ferhat Tunç Suriye'nin Rojava bölgesinde sivillerin can kayıplarıyla büyüyen saldırılara karşı sanatçı ve aydınları 5-6 Ağustos'ta Ceylanpınar'da yapılacak "Rojava ile dayanışma" etkinliklerine çağırdı.

Sanatçılar Rojava’da yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmadı.

Pek çok ünlü isim sosyal medyadan Rojava’ya destek mesajları gönderirken Ferhat Tunç da, 5-6 Ağustos’ta Ceylanpınar’da yapılacak “Rojava ile dayanışma” etkinlikleri için sanatçı ve aydınlara bir çağrı yaptı. “Ceylanpınar'da yapılacak etkinliklerde katliamlara karşı bir araya gelelim” diyen Tunç’un çağrısı şöyle:

“Rojava'da bir devrim yaşanıyor. Kürtler kendi geleceklerini hoşgörü ve barışa sadık kalarak kurmak istiyor. Sadece ulusal haklar değil; örneğin kadın özgürlüğü de bu devrimin seyrinde Ortadoğu'ya örnek teşkil ediyor. Toplumlar Rojava deneyimi ile birlikte, herhangi egemen güce yaslanmadan, üçüncü yolu zorlayarak zafere yaklaşmanın imkânsız olmadığını; alternatifi fark ediyor.

Ne var ki, umut kaynağı olan Rojava halkının zaferinin, çeteler tarafından kirli savaş yöntemleriyle kırılmak istendiğini görüyoruz. Bölgedeki Tel Aran ve Tel Hasıl beldelerinde yaşayan Kürtler, El Kaide bağlantılı olduğu söylenen çete mensupları tarafından saldırıya uğradı. Basın, ilk belirlemelere göre aralarında çocuklarında bulunduğu en az 70 Kürt'ün katledildiğini, yüzlercesinin kaçırıldığını duyurdu.

Kürtlerin yanı sıra Türkiye halkı, aydınları, sanatçıları da Rojava halkının yalnız olmadığını, sivilleri katleden çetelere ve onları destekleyen hükümetlere göstermeli. Gezi Parkı direnişinde ortaya çıkan birlikte yaşam iradesine bu kez Urfa Ceylanpınar'da (Serêkanî) tanık olunabilir.

Rojava ile dayanışma amacıyla ülkemizin duyarlı sanatçıları ve aydınları olarak 5-6 Ağustos günlerinde Ceylanpınar'da yapılacak olan etkinliklerde katliamlara karşı bir araya gelelim.” (Radikal)