Tunceli Valiliği, Ferhat Tunç’a Dersim Seyit Rıza Meydanı’nda oğlunun cenazesini almak için açlık grevi yapan Kemal Gün ile sohbet etmesini “kabahatler suçu” olarak değerlendirdi ve sanatçıya ödemesi için 227 liralık ceza tebliğ etti.

Daha önce Seyit Rıza Meydanında gerçekleşen Dersim anması nedeniyle Tunceli Valiliği tarafından Ferhat Tunç’a “Kabahatler suçu” gerekçesiyle 227 lira ceza kesilmişti.

‘CEZALARI ÇERÇEVELETİP SİZE YOLLAYACAĞIM’

Ferhat Tunç, “Twitter üzerinden Tunceli Valiliğine ithafen gösterdiği tepkide kendisine tebliği yapılan cezaları çerçeveletip geri göndereceğini belirtti.

Tunç, “90’larda bizi Dersim’e sokmayarak cezalandırıyorlardı. Siz ise para cezalarıyla Dersim’de bulunmayı suç haline getirdiniz! Bu cezaları çerçeveletip size yollayacağımdan emin olabilirsiniz. Valilikte veya kayyum atandığınız Belediyenizin duvarına asarsınız artık!” dedi.

Tunç’un açıklaması şu şekilde:

“Ceza üstüne ceza gönderiyorlar. Eski Valiler bizi Dersim’e sokmayarak cezalandırıyorlardı, şimdi de Para cezasıyla Dersim’de bulunmayı, Seyit Rıza Meydanında oturup sohbet etmeyi suç haline getiren Valiler var.Cezanın neden kesildiğini hatırlamaya çalıştım ve sonra bunun oğlunun cenazesi için Açlık grevi yapan Kemal Gün amcamızla ayaküstü yaptığımız sohbetle ilgili olduğunu anladım. Bir akşam meydanda oturuyorduk ve kalktıktan sonra Amcaya bir merhaba diyelim istedik. Hepsi bundan ibaret. Yani selam verip ayaküstü sohbet etmek “kabahatler suçu” olmuş. Dersim halkının neden hiç bir eylem ve basın açıklamasına katılmak istemediğini şimdi daha iyi anlıyorum. Utançla anılacak bir uygulama bu. Bu cezalarla halkı susturmaya, geri adım atmaya zorladıklarını düşünüyorum. Ülkeyi demokrasi ve özgürlükler için yaşanılmaz hale getirdiler”

Cezayı ödemeyeceğini söyleyen Tunç gerekirse AİHM’e kadar götüreceğini kaydetti.

Ferhat Tunç'a tebliğ edilen yazı şu şekilde:

(Kaynak: PİRHA)