Cezaevlerinde PKK'li tutuklular öncülüğünde başlayan ve ölüm sınırında olan açlık grevcilerine destek amacıyla sanatçı Ferhat Tunç da süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Cezaevlerindeki açlık grevinin 67. gününde greve başlayan sanatçı Ferhat Tunç,  açlık grevine başladığını Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasında yaptığı bir açıklama ile duyurdu.

'17 KASIM SEYİT RIZA VE ARKADAŞLARININ İDAM EDİLDİĞİ GÜNDÜR'

Bugünün tarihi önemine dikkat çekerek sözlerine başlayan Tunç, 17 Kasım 1937 yılında Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edildiğini ve Seyit Rıza’nın, “Ben sizin yalanlarınızla baş edemedim bu bana dert oldu bende sizin önünüzde diz çökmedim bu da size ders olsun” sözlerini hatırlattı.

'ON BİN KİŞİ DE DİZ ÇÖKMÜYOR, GEREKİRSE ÖLÜRÜZ DE'

Bu sözlerin bugün sürdürülen açlık grevlerinde karşılığını bulduğunu ifade eden Tunç, “On bin kişi devletin diz çöktürme politikası karşısında diz çökmüyor, gerekirse ölürüz diyor” ifadesini kullandı.

'BUGÜN DİYARBAKIR SOKAKLARI 12 EYLÜL FAŞİZMİNİ HATIRLATMIŞTIR'

Diyarbakır'da çıkan olaylara ve polis şiddetine de değinen Tunç, “Bugün Diyarbakır sokakları 12 Eylül faşizmini hatırlatan bir manzaradadır. Bu aslında AKP’nin iflasıdır. Sokaklardaki panzer, TOMA, polis görüntüsü utanç verici bir görüntüdür. Bu ülkenin bir sanatçısı, bu halkın bir evladı olarak isyan ediyorum” diye konuştu.

'BARIŞ YOLUNDA ADIM ATILMALI'

“30 yıldır süren bu kirli savaşın bitmesinin tek yolu Sayın Öcalan ile müzakere masasına oturmakla mümkündür” diyen Tunç, kamuoyunun çağrılarına kulak tıkayarak talepler karşısında adım atmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın nefret ve öfke dilinden uzaklaşarak barış yolunda adım atması gerektiğinin altını çizdi.

Tunç, “Bu bir insanlık, onur mücadelesidir” dediği açıklamasında, Türkiye halklarının Kürt halkının haklı ve meşru mücadelesinin yanında saf tutmaya çağırdı.