Silopi’de bulunan milletvekilleri, DBP ilçe binasının polis ve jandarma özel harekat tarafından ateşe verildiğini bildirdi.

Şırnak’ın 26 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan Silopi ilçesinde ölüm ve yıkım haberleri gelmeye devam ediyor.

Meryem Yıldırım’ın İleri’de yer alan haberine göre, Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri bugün ilçenin abluka altındaki Cudi mahallesinde bulunan, aralarında Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Silopi İlçe Başkanlığı’nın da bulunduğu beş katlı binayı ateşe verdi.

İtfaiyenin yangına müdahale etmesinin engellenmesiyle binanın iki katı tamamen kül olduğu belirtilirken, diğer üç katında ise maddi hasar meydana geldi. Olayı, Silopi'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü İleri Haber’e aktardı.

BİNADA GİDECEK GIDA YARDIMI VARDI

DBP ilçe binasının sokağa çıkma yasağının başladığı ilk 5 günü asker ve polis tarafından işgal edilerek kullanıldığı bilgisini veren Encü, bir süre sonra binadan ayrıldıklarını ekledi.

Binada yer alan depoda Rojava’ya gidecek gıda yardımlarının bulunduğunu söyleyen Encü “Bina 5 katlı. Bodrumunda Rojava’ya gidecek gıda yardımlarının olduğu bir depo vardı burayı yakmışlar. Üst kattaki MEYA-DER ve DBP binasını da tümüyle yakmışlar. Diğer katlarda büyük bir hasar oluşmuş” dedi.

Binadaki erzakları görünce hemen depoyu yakmışlar. Binayı tümden yakmak istemişler, itfaiyenin gitmesini engellemişler” diyen Encü, keskin nişancılarla birlikte yüzlerce askerin yangından sonra mahallede ev aramalarına başladığı bilgisini verdi.

YANGINDAN SONRA ‘İMZA’ ATILDI

Yakılan binanın üzerine ve çevredeki duvarlara asker ve polisin çok sayıda yazı yazdığı bilgisini de veren Encü, “JÖH (Jandarma Özel Harekat), PÖH (Polis Özel Harekat), ‘Tek Devlet, Tek Bayrak’ yazmışlar” dedi.