İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gece FEM Dershanesi’nin Mecidiyeköy Şubesi’nin tabelasının indirmişti.

Dershane avukatlarından Muhittin Yılmaz, tabela indirmeyle ilgili savcılığa şikâyet dilekçesi verdi. Dilekçede şüpheli olarak İBB Başkanı Kadir Topbaş, başkan yardımcıları, zabıta ve itfaiye yetkilileri ile kentsel tasarım yetkilileri gösterildi.

Zaman'ın haberine göre şüphelilere yöneltilen suçlamalar da ‘ayrımcılık’, ‘nefret suçu’, ‘görevi kötüye kullanmak’ ve ‘mala zarar vermek’ olarak sıralandı.

Avukatı Muhittin Yılmaz, tabelanın 22 Şubat 2012 tarihinde İBB’nin onayıyla asıldığını ve 31 Aralık 2014 tarihini de kapsayacak şekilde belediyeye vergisinin ödendiğini söyledi. Buna rağmen 25 Haziran gecesi hiçbir uyarı ve tebligat yapılmadan tabelanın İBB görevlilerince söküldüğünü hatırlatan Yılmaz, savcılığa sundukları görüntü ve fotoğraflarda, aynı cadde üzerinde yüzlerce işyerine ait tabelaların asılı durduğunun görüldüğünü belirtti. Dershanenin maruz kaldığı işlemin eşitliğe aykırı ve hukuk dışı olduğunu savunarak , “Bu hususun tespiti için sayın savcılıktan ayrıca keşif talep etmiş bulunmaktayız.” dedi.