Gazetecilerle dayanışmak amacıyla JINHA’da sembolik gönüllü muhabirlik yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca’ya, “Emre itaatsizlik” iddiasıyla para cezası verildi.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti'nin 2016 yılı Ağustos ayında, özgür basınla dayanışmak amacıyla başlattığı “Gönüllü Muhabirlik” kampanyası çerçevesinde sonradan kapatılan JINHA'da bir gün sembolik muhabirlik yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca'ya "Emre aykırı hareket etmek" iddiasıyla ceza verildi.

Ötekilerin Postası'nın haberine göre Uca, o gün "Önderliğime, toprağıma ve özgürlüğüme sahip çıkıyorum" sloganıyla Diyarbakır Sümerpark’ta Barış Anneleri Meclisi'nin başlattığı oturma eylemi ve açıklamasını takip edip, röportaj alırken, polisler hem açıklamaya hem de eyleme müdahale etti. Uca, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında İdare Mahkemesi tarafından “emre itaatsizlik” gerekçesiyle 219 lira para cezası kararı verildi.

Cezayı "trajikomik" bulan Uca, “O gün ben gün boyu gazetecilik yaptım, kadınlardan röportaj aldım. Polisler açıklama ve oturma eylemi için benimle müzakere etmek istediklerinde ‘Bugün ben gazeteciyim’ yanıtını verdim. Ama bana gönderilen tutanakta ‘Emre aykırı hareket etmek’ sözü geçiyor. Ben o gün annelerin oturma eylemine sadece röportaj almak için katıldım, bizlere ceza vermek için her türlü yolu deniyorlar. O gün ayrıca annelerin dışarıda ne açıklama yapmasına ne de oturmalarına izin verdiler. Kadınlar resepsiyon salonunda oturma eylemlerini yaptılar. Bu tutanak trajikomik” ifadelerini kullandı.