(Demokrat Haber) Bir Grup Ateist yaptıkları açıklama ile ‘Adnan Oktar durdurulmalı’ dedi. Gündemi geçtiğimiz haftalarda meşgul eden en önemli meselelerden biri piyanist Fazıl Say'a verilen cezaydı. Konu üzerine çok şey söylendi. Fazıl Say'ı dava eden isim olan Ali Emre Bukağılı'nın kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar’a yakın bir kişi olduğu ve bu tür davalar açtığı iddia edildi.

İŞİ GÜCÜ DAVA ETMEK

Bir Grup Ateist yaptıkları açıklamada “Fazıl Say'ı dava eden isim, bildiğiniz gibi Ali Emre Bukağılı'dır. Bukağılı, Adnan Oktar grubunun hukuk kolu olarak çalışmakta ve Richard Dawkins’in Tanrı Yanılgısı, Nedim Gürsel’in Allah’ın Kızları romanı, Burak Özdemir’in Peygamber Çocuklar ve Tanrı’nın Doğum Günü, Metis Yayınlarının İllallah Ajandasını da dava etmesiyle gündeme gelmişti” dedi.

EVRİMCİLER DE ONLARI DAVA ETTİ

Yapılan açıklamada “Adnan Oktar ve grubunun duracağı, ateizmi sansürlemekten vazgeçeceği yok. Bu yüzden, bizim de aralarında bulunduğumuz Bir Grup Evrimci'nin de Adnan Oktar'ı dava etmiş olduğunu anımsatmak isteriz” denildi.

“Adnan Oktar ve ekibi, kendilerine ait kitap ve web sayfalarında evrimcilere, materyalistlere, dinsizlere, ateistlere ve Yahudilere ağıza alınmayacak hakaretler etmekte” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kalan pek çok yazarı ve web sayfasını dava eden Adnan Oktar ve ekibi, fikirlerini beğenmedikleri ve katılmadıkları toplum içindeki pek çok kesimin dünya görüşünü, felsefi düşüncesi ve dini inancını kendi dava ettikleri ifadelerden kat kat ağır ifadeler kullanarak aşağılamakta ve söz konusu toplum kesimlerine sürekli hakaret etmekte.

Bu nedenle biz de Adnan Oktar'a kendi yöntemiyle cevap vermek istedik ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Adaletin nasıl bir karar vereceğini göreceğiz.”

Bir Grup Evrimci bu konuda bir de blog kurmuş:

http://adnanhocasucisliyor.blogspot.com