Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Alaçatı'daki kavga olayından sonra açıklamalarda bulundu.

“Karşınızda ben şu anda bir aile babasıyım. Bir daha olsa bir daha yaparım” ifadelerini kullanan Terim, "Şimdi düşünebiliyor musunuz? Ahmet'in ablası, benim evladımın ablasına yapılan bir hakaret, tehdit ve taciz var. Bir kadına... Ben bu olayı, bir babanın aileye sahip çıkması olarak görüyorum. Terim ailesinin babası benim. Edepsiz bir teklif aldım. Ben de buna icabet ettim. Gereğini yaptım, konu bitince de ayrıldım" dedi.

Fatih Terim'in açıklamalarından satır başları:

Açıkçası neden hemen konuşmadım. Bir defa 15 ve 16 Temmuz hepimiz için çok önemli. Şehitlerimize olan saygım sevgim, böyle bir günde onların önüne geçecek bir açıklamaya böyle bir hakkım olmadığını düşündüm. Sonra da hiç konuşmamaya karar verdim. Genel olarak ya en son konuşurum ya da hiç konuşmam. Bu ucuzluk ve iftiralar arasında.  Susmam yanlış anlaşılacak ve kamuoyunu bilgilendirmeye mecbur hissettim kendimi.

Böyle bir olaya karşımam bende rahatsızlık oluşturdu. Gerçekleri bükmeye başladılar. Yarım asıra dayanan bir futbolun içindeki insan için, beni rahatlıkla tanıyorsunuz. En genciniz de en yaşlınız da... Ben her zaman doğruları söyledim, basın toplantısında, mahkemelerde... Bugün de benden doğruları duyacaksınız. Benim için ülkem önemli bir değerdir, bayrağım, ay-yıldız önemli bir değerdir. Vatanım benim için çok vazgeçilmez bir değerdir. Galatasaray önemli bir değerdir. En sonunda ailem en önemli vazgeçilmezimdir.

Bu değerlerin birine herhangi bir laf söylendiğinde gereğini yapmadığım olmamıştır.

Yine konuşmayacaktım, ama konuşma zamanı geldiği için eğilmeden doğruları anlatalım diye. Ben bu olayı bir babanın aileye sahip çıkması olarak görüyorum. Bu ailenin büyüğü benim. Terim ailesinin babası benim. Her baba ailesini korur. Bu uğurda ne olursa olsun korur. Şimdi düşünebiliyor musunuz? Ahmet'in ablası, benim evladımın ablasına yapılan bir hakaret, tehdit ve taciz var. Bir kadına... Ve benim bunlardan haberim yok. Kendi kendilerine çocuklar halletmeye çalışıyorlar. Birkaç aydır devam ediyormuş keşke daha önce söyleselerdi.

Akşam yemeğine oturduktan sonra böyle bir konu geçince tanıdığım zannettiğim o zatı aradım. Kendisine bu olayı sordum. Esasında ben kendine de söyledim, etrafında birileri var galiba diye. Bazen etrafta birileri olunca insanlar başkan bir şekle bürünebilirler. Ben de bu edepsiz teklife gittim ve icabet ettim. Gereğini yaptım, konu bitince de oradan ayrıldım. Tüm mevzu budur. Bunun TFF ile bir ilgisi yok.

Babasını kaybetmiş, babası ölürken bana emanet edilmiş bir kadından bahsediyoruz. Sabahki yalanlardan başlıyoruz. Yalan değil yalan makinesi.

Açıkçası gülseniz bir türlü ağlasanız başka türlü. Bu şer güçlerini ben zaten tanıyorum. Bir gün böyle bir şey olursa benden duyacağınıza mutlaka emin olun. Allah'a bir şükür 63 senedir olmadı; ama ben bir şey olursa söylerim. Ben merdivenden düştüm, ayağım kaydı demem. Böyle oldu diye anlatırım. Şer güçlerini ben biliyorum. Onlar eminim çok istemiştir böyle olsun. Çok üzülmüşlerdir. Ben herhangi bir ifade, söylem ihtiyacını da hissetmedim. Yüzlerce kişinin olduğu bir mekan da 5 dakika sonra en ince ayrıntısına kadar öğrenme yeteneğiniz var. Sözü sazı makbul olmayan birine inanmayı daha gerçekçi, daha hoşuna gider bulanlar sarılıyorlar. Karşınızda ben şu anda bir aile babasıyım. Bir daha olsa bir daha yaparım. O tek kadıncağıza, ben yaşadığım sürece kimse dokunamaz. Ben her anaya, her anneye, her kardeşe saygı duyuyorum. Hele bu yalnız bir kadınsa onu kimse taciz edemez.

Yaşadığımız yerde bir yeri basmanın ne anlama geldiğini herkes biliyor.  Ali Dürüst dedi ki ben seni orayı 20 kişi ile bastın diye biliyordum dedi. Ben pantolonunu giyip arabaya binmiştim. 2 evladım benimle gelmek istedi. Onlardan biri de şoförüm. Korumalarım geldi diyorlar. Bu ailenin reisi bu mekanları bilmeden, 2 evladıyla kaç kişi olduğunu bilmeden bu mekana gitti. Ne basması? Bu edepsiz teklife icabet ettim. Sorunu çözdüm gittim. Nereye kaçtım. Acun'u arayamaz mısınız? Burnun kırıldı bilmem ne... Böyle bir şey olabilir mi? Ben şikayetçi olmadım. Bu olaydan şikayetçi olmadım.

Orada bir kadın var ve siz böyle saldırıyorsunuz. Erkeklerle birlikte halledilmesi gereken mevzular ne zaman kadınlarla hallediyorlar. Biz oraya gittiğimizde işin aslını ve astarını öğrenelim dedik. İnsanın coğrafya bilgisi hiç mi olmaz? Çeşme'ye uçak mı var? Ben geliyorum dedim mi gelirim. Niye? Ailem var işin ucunda. Bir kadına yapılan haksızlık var. Ben de kayıtsız kalmadım. Çitten atladı diyorlar. Hangi çitten? Zaten mekanı bilmiyorum.

Ben bu hezeyan içinde ve atmosferde bazı şeyleri doğal karşılıyorum. Hiç memnun değilim. Adımın böyle biriyle anılmasından dolayı hiç memnun değilim. Bu fotoğrafın içinde yer almaktan dolayı mutlu değilim.

 Ben de istemezdim olsun. Ailem için hiçbir zaman başka bir şey düşünmedim. Her zaman her şeyi yapacağımdan emin olabilirisiniz. Size bir söze veriyorum ancak provokasyonlara da bundan sonra daha dikkatli yaklaşmam gerektiğini, tecrübeli olmama rağmen tecrübe ettim. Ben her gün evden "Ne olur Allah'ım beni şeytana uydurma" diye çıkarım. İstemesem de bu oldu. Bir aile babası olarak, Fatih Terim olarak çok üzgünüm. Futbol direktörü olduğum için de çok üzgünüm. Maalesef bu durum oldu. İstemeden de olsa... Ben her zaman ailemi, ailemin yakınlarını, dostlarımı ve sevdiklerimi korudum.