Irak’tan yayın yapan Sabq internet gazetesinin haberine göre bazı Ezidi liderleri, Peşmerge güçlerinden Ezidi kızlarının esir olarak tutulduğu Telafer ve Musul’daki iki okulu bombalamalarını istediği iddia edildi.

Haberde IŞİD’in Sincar’ı ele geçirdikten sonra yüzlerce Ezidi kızın IŞİD tarafından kaçırıldığını belirten Ezidi liderlerin, kızların öldürülmelerini IŞİD militanlarının cinsel istismarına uğramalarına tercih ettikleri iddia edildi.

Öte yandan Times’a dayandırdığı haberinde IŞİD tarafından kaçırılan kadınların durumlarının hala belirsiz olduğunu bildirdi.

Times, Kürdistan Bölgesi istihbarat servisi yetkililerine dayandırdığı haberinde sayıları binlerce olarak ifade edilen Iraklı kadınların IŞİD tarafından kaçırıldığı belirtildi.

Kürdistan istihbarat servisinden bir yetkili, konuyla ilgili açıklamasında militanların kaçırdığı 500 ila 3 bin arasındaki kadını insan kaçakçılarına sattığına dair bilgiler ulaştığını söyledi.

Sincar’dan 1200, kuzey Irak’taki diğer kent ve köylerden de binlerce kadını kaçırdığı tahmin edilen IŞİD’in bu kadınları geçici olarak Telafer ve Musul’da tuttuğu öne sürülüyor.