Siirt Barosunun 02-03 Temmuz 2011 tarihlerinde Siirt Üniversitesi konferans salonunda yaptığı “Geleceği Beraber Aramak” konulu Yeni Anayasa Çalıştayı Siirtliler tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.

Ufuk Uras da, Anayasa Yapım Sürecinde Siyasetin İşlevi üzerine bir konuşma yaptı.

 “Eli nasırlı insanlar ile öteki olarak görülenler bu anayasanın yapımında etkili olacaklardır” diyen Ufuk Uras daha sonra konferans izlenimlerini twitter’dan şöyle paylaştı:

Siirt Barosunun "Geleceği Beraber Arayacağız" sempozyumu çok verimli geçti. Yazın ortasında yoğun katılım barışa, kardeşliğe özlemin işareti.

Hükümet programında barış için izlenecek yol haritasının açıkça ifadesi, yaşanan krizi çözümün işaret fişeği olarak değerlendirilebilir.

Teller koptuktan sonra düğüm atmak işe yaramaz. Birarada yaşam iradesinin anayasal teminatlarını hep birlikte yaratmalıyız.

Kendini değiştirme araçlarından yoksun bir sistem, kendini koruma araçlarından da mahrum olur.

Çözümsüzlüğün maliyeti, her zaman çözümün maliyetinden daha yüksek olur. Bir şey yapmanın en büyük düşmanı bir şey yapıyor gibi gözükmektir.

Yanlış karşısında suskunluk, yanlışın suskunluğun gölgesinde sürüp gitmesine neden olur. "Ezici çoğunluk", çoğunluğun ezmesini gerektirmez.

Düşünce özgürlüğü, devlet gibi düşünmeme özgürlüğüdür. Devletin hükümete talip olmasına nasıl karşı çıktıysak, tersine de karşı çıkmalıyız.

Dolap beygirinin en büyük özelliği, hep aynı yerde döndüğü halde, yol aldığını sanmasıdır.

Varolan içinde çözüm arayışı, arayışları da varolana tabi kılıyor. Bildik olanı aşmak zor, bildik olana dönmek kolaydır.

Orkestrada gongu çalan niye diğerleriyle aynı ücreti alır? Sadece gongu çaldığı için değil, ne zaman çalacağını bildiği için değerlidir o.

DEMOKRAT HABER