Minbic'i IŞİD işgalinden kurtarma operasyonu sırasında yaşamını yitiren BÖG (Birleşik Özgürlük Güçleri) mensubu Eylem Ataş'ın cenazesinin 60 gündür Türkiye’ye getirilmesine izin verilmiyor.

Ataş’ın ailesi ve arkadaşları “Eylem Ataş’ı istiyoruz çığlığımızı yükseltmeye devam ediyoruz” diyerek yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“Sınırın öte tarafında IŞİD’e karşı savaş başlattığını iddia eden AKP İktidarına sesleniyoruz; Eylem Ataş, Antep’te onlarca çocuğu öldüren, Ankara’da yüzlerce insanı öldüren, Suruç’ta onlarca genci katleden, AHL’de onlarca insanı yok eden ve dünyada nice çocuk, genç, kadın, yaşlı insanın hayatını alan IŞİD vahşetine karşı savaşırken hayatını kaybetti.

“Şimdi IŞİD’e savaş açtığını, IŞİD’le mücadele ettiğini iddia eden AKP İktidarı neden kızımızın cenazesini vermiyor, nedendir 60 gündür bu zulüm bize.

“Bizim isteğimiz çok basit, kızımızın doğduğu, kızımızı büyüttüğümüz Adana topraklarına defnedebilmek. Şimdi IŞİD’le gerçekten de bir mücadele başlatacaksa AKP iktidarı önce kızımızın cenazesini bize vermelidir. Bu zulüm son bulmalıdır. Tek isteğimiz ve tek talebimiz budur.”

Kaynak: Evrensel