Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın avukatı Ömer Nihat Özgün 12 Eylül davasından çekildi. Özgen, mahkemeye verdiği dilekçede 'Gördüğüm lüzum üzerine ve özel nedenlerden davadan çekiliyorum' değerlendirmesinde bulundu.

12 Eylül darbesiyle ilgili olarak, dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın ilk duruşması 4 Nisan 2012'de görülecek.

Geçtiğimiz hafta Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce müvekkillerine getirilen yurtdışına çıkış yasağına itiraz eden Evren ve Şahinkaya'nın Avukatı Ömer Nihat Özgün, bugün de davadan çekildi. Özgün, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Evren ve Şahinkaya'nın avukatlığından "gördüğü lüzum üzerine" çekildiğini belirten dilekçeyi sundu.

Özgün, müvekkilleri ile bir sorun yaşamadığını belirterek, "Davadan çekildiğim doğrudur. Dilekçemi mahkemeye sundum, kimseye sormadan avukatlıklarını üstlenme hakkım bulunduğu gibi Avukatlık Kanunu'na göre çekilme hakkım da vardır, bunu kullandım" dedi.

Pazar günü Kenan Evren'i evinde ziyaret ettiğini, dün de İstanbul'da Şahinkaya ile görüştüğünü belirten Özgün, müvekkilleri ile bir sorun yaşamadığını belirtti. "Bu dava avukatsız kalmayacaktır" diyen Özgün, dava konusunda herhangi bir baskı görmediğini de sözlerine ekledi.