İstanbul Kadıköy'de 13 Haziran tarihinde polis tarafından ailesi ile yaşadığı eve yapılan operasyon sırasında öldürülen İnanç Özkeskin'in annesi Güneş Ayşe Özkeskin operasyonu yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukatları ile birlikte bugün İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na gelen Güneş Ayşe Özkeskin adına avukatları Günay Dağ, Ebru Timtik ve Barkın Timtik tarafından savcılığa suç duyurusu dilekçesi verildi.

Dilekçede İnanç Özkeskin'in annesi babası ile birlikte yaşadığı eve polis tarafından 13 Haziran gecesi 00.30 sıralarında operasyon yapıldığı, bu operasyon sırasında İnanç Özkeskin'in öldüğü belirtildi.

Dilekçede koçbaşı ile kapıyı kırarak eve giren polislerin doğrudan İnanç Özkeskin'e yöneldiği, bu sırada şikayetçinin üç el silah sesi duyduğu, yapılan bu 3 el silah atışından çıkan kurşunların İnanç Özkeskin'in vücudundan çıktığı belirtildi.

İnanç Özkeskin'in ölümü ile sonuçlanan operasyon sırasında evde herhangi bir çatışma çıkmadığı söylenen suç duyurusu dilekçesinde, İnanç Özkeskin'e yönelik olarak polis tarafından teslim ol çağrısının da yapılmadığı savunuldu.

Polisin doğrudan öldürme kastı ile hareket ettiği belirtilen dilekçede, açık kimlikleri bilinmeyen polislerin tespit edilerek haklarında, "Kasten öldürme", "Kasten yaralama" ve "Mala zarar verme" suçlarından soruşturma başlatılması istendi. Dilekçede ayrıca tespit edilecek olan polislerin tutuklanması da talep edildi.