Avrupa ve Ortadoğu’daki birçok ülkede saçları dökülmüş erkekler şu anda saç ekimi yaptırmak üzere Türkiye’ye gelme planı yapıyor. 

Bir süredir estetik turizmi yükselişte olan Türkiye, bu alanda dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Uzmanlara göre bunun altında yatan nedenlerden arasında Avrupa’da giderek yükselen fiyatlar ve Ortadoğu’daki muhafazakar eğilim var.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, donanımlı sağlık kuruluşları, sektördeki yetişmiş ve eğitimli insan gücüyle birlikte sağlık turizminde estetiğin ilk sıralarda yer aldığını öne sürüyor. 

Özcan’a göre Doğu ve batının sentezi olan Türkiye’ye gelen turistin karşılaştığı ‘misafirperver tutum’ ülkeyi cazip kılan etkenler arasında.

‘’Doğal güzellikleri, tarihi mirası ve sağlık alt yapısıyla Bursa, orta vadede termal ve sağlık turizminde çok şanslı şehirlerden bir tanesi” diyen Özcan, sağlık turizminde estetik ameliyatların yerinin oldukça farklı bir boyutta olduğunu ifade ediyor.

Avrupa’da özellikle estetik ameliyatların ücretleri gittikçe artış gösterirken, Ortadoğu ülkelerinin bazılarında ise, toplumsal muhafazakar baskı, yönetimsel yasaklar sebebiyle estetik ameliyatlar yapılamıyor.

Estetik ameliyatların Türkiye’de yüksek kalitede ve kabul edilebilir fiyatlara gerçekleştirildiğine vurgu yapan Özcan, bunun en canlı örneği ise her yıl artan sayıda yabancı hasta grubunun Türkiye’yi tercih etmesi olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Mynet