Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), başından aldığı iki kurşunla ağır yaralanan Mustafa Ceylan'ın hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi. Yazılı bir açıklama yapan ESP, Ceylan'ın vurulmasından, Halk Cephesi'ni sorumlu tuttu.

ESP açıklamasında, Nurtepe'de Selahattin Demirtaş'ın seçim standının engellenmesi ile başlayan ve başka semtlere de yayılan HDP-Halk Cephesi arasındaki gerilim hatırlatılırken, "Dün akşam Gazi Mahallesi’nde iki ESP’li silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda, alnının ortasından aldığı iki kurşunla vurulan Mustafa Ceylan’ın durumu ağır ve hayati tehlikesi sürüyor," denildi.

Açıklamada, "Edindiğimiz bilgiye göre olay, dün akşam Halk Cephesi’nin barikat kurduğu Gazi Cemevi’nin arkasında meydana geldi. HÖC barikatlarının bulunduğu bölgede 70 cm gibi yakın mesafeden alnının ortasından iki kurşunla vuruldu. Baygın bir halde Gazi Hastanesi’nin önüne bırakılan Mustafa Ceylan 17 yaşında," bilgisi paylaşıldı.

Doktorların Mustafa Ceylan'ın durumunun çok ağır olduğunu söylediği ve Mustafa Ceylan'ın yaşama şansının mucize olduğunu belirttiğini de aktaran ESP, "Partimiz, olayın gelişimini soruşturmaktadır ve sonucunu kamuoyu ile paylaşacaktır. Fakat yaşanan bu elim durumdan Halk Cephesi sorumludur. Çünkü Halk Cephesi’nin birkaç gündür geliştirdiği şiddet sarmalının bir sonucu olarak Mustafa Ceylan vurulmuştur," dedi.