Esmeray, Kobani'deki direnişi ve tezkereyi yazdı.

Sınırda Kobani için nöbet tutanlara askerin saldırılarına değinen Esmeray, "Ey efendiler, askerlerinizi neden bu insanların üzerine salıyorsunuz? Bir kerecik o gazı katillere atın! İşte burada ne kadar samimi olduğunuzu çok iyi görüyoruz. Hani diyorum ki, keşke hepiniz tezkerenizi alsanız da bilinmedik bir yerlere gitseniz" dedi.

"Kobanê düşmeyecek hiç boşuna sevinmeyin" diyen Esmeray'ın Taraf'ta yer alan 'Kobane düşmeyecek' başlıklı yazısı şöyle:

Yoksul, devletsiz, silahsız, topsuz, tüfeksiz bir halk... vahşi, acımasız, oldukça büyük bir sürü saldırgan çete ile karşı karşıya. Evet, Kobanê direniyor hâlâ. Belirttiğim gibi askersiz, silahsız fakat yaşamak için inancıyla, cinsiyet farkı gözetmeden, taşla, sopayla, oklavayla, kadınının, erkeğinin gücüyle, eşitliğin gücüyle direnen bir halk! Bu halkı hangi kuvvet yenebilir? İnanılmaz bir direnç gösteriliyor. Tüm dünya ülkeleri de sadece izliyor!

Ya bizim ülkemize ne demeli? Bir tezkere çıkardılar ki, duyan da sanki oradaki mazlum halk ile dayanışmak için... Ayol, tezkereyi çıkaracağınıza belgelerle kanıtlanmış yardımlarınızı kesin! Elini kolunu sallayarak sınırı geçiyor bu vahşi çeteler. Tüm hastaneler seferber oluyor. Bunları iyileştirip tekrar geri gönderiyor. Bunun binlerce örneği var. Girin sosyal medyaya birçok belge bulursunuz. Hani Gezi eylemlerinde yaralıları tedavi etmeyen doktorları hatırlar mısınız? Kendi ettikleri abuk subuk yemine bile sahip çıkmamışlardı. Şimdi aynı zihniyeti taşıyan doktorlar bu sefer yeminlerine bağlılar; çok şaşırdık değil mi?

Gelelim tekrar tezkereye... Tezkere ile ilgili binlerce soru var kafamızda. Acaba Rojava devriminden sonra ödünüz mü koptu bir Kürt devleti kurulacak diye? Yoksa bu tampon bölge diye akbabalar gibi üşüştünüz mü üstüne? Başka bir soru daha, yoksa diğer emperyalist ülkelerden önce Kürdistan bölgesindeki petrole mi gözünüzü diktiniz?

Tezkerenin amacı nedir? Şeffaf olun ve halkı bilgilendirin!

Anam bu nasıl barış? Hani çözüm diyordunuz? Avrupa ülkelerine sitem ediyorsunuz, IŞİD’e gösterdiğiniz hassasiyeti neden PKK’ye göstermediniz diye. IŞİD neyse PKK de odur diyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı siz hiç Türkiye’de bir PKK gerillasının hastanede tedavi edildiğini duydunuz mu? Ama IŞİD’li tedavi ediliyor. Allah aşkına barışı kiminle yapacaksınız? Karşınızda PKK var. Artık sağır sultan biliyor ki PKK Kürt halkının içinden çıkmış bir olgudur. Siz onunla savaşıyorsunuz ve onunla barışacaksınız. Tabii gerçekten bir barış istiyorsanız.

Orada Kobanê’de bir katliam var. Çoluk çocuk demeden katlediliyorlar. Allah diyerek kelle kesiyorlar. Buna dayanamayıp vicdan sahibi olan insanlar destek için sınıra gidiyor. Ey efendiler, askerlerinizi neden bu insanların üzerine salıyorsunuz? Bir kerecik o gazı katillere atın! İşte burada ne kadar samimi olduğunuzu çok iyi görüyoruz. Hani diyorum ki, keşke hepiniz tezkerenizi alsanız da bilinmedik bir yerlere gitseniz. O korkan çocuk gözler, o kırk kere örülmüş çocuk örgüler rahat nefes alsa... Kobanê düşmeyecek hiç boşuna sevinmeyin, o korkan çocuk gözler kâbusunuz olacak. O örülen kırk çocuk örükler elinize, ayağınıza, boğazınıza dolanacak.