(ANF) BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Şırnak'ın Cizre İlçesinde 23 Nisan'da polis aracının çarpması sonucu yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 17 yaşındaki Sinan Saltıkalp'in ailesini ziyaret etti.

Taziye evi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BDP'li Kışanak, bir çocuğu daha Cizre'de devlet şiddetiyle kaybettiklerini belirterek, "Bu hiçbir şekilde kabul edilebilecek bir durum değildir, yüreğimiz isyan ediyor artık bu acılara. 23 Nisan'ı dünyaya, çocuklara bayram olarak armağan eden tek ülke biziz diye övünen bir ülkede, Kürt çocukları 23 Nisan günü polis şiddeti sonucunda hayatlarını yitiriyorlar. Bu konuda şimdiye kadar soruşturmanın devam edilmemesi, faillerin bulunmaması, yargıya teslim edilmemesi çocuklara yönelik bu tür şiddetlerin de hiçbirinden hesap sorulmaması, bu devlet şiddetini tetikleyen bir durumdur, bunun sorumlusu da hükümettir. İçişleri Bakanlığı bu konuda ortaya bir irade koymadığı sürece bu topraklarda polis şiddeti arkasına devletin gücüne alarak devam ediyor" dedi.

Kışanak, "Evet Mısır'daki Esma'nın hesabını soralım, Esma için üzülelim, ağlayalım ama Cizre'deki Sinan için de üzülelim. Yanı başımızda çocuklarımız devletin gücünü kullanan polisler tarafından katlediliyor ve bunların hiçbirinin hesabı sorulmuyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil, hiç bir vicdan bunu kabul etmez. Ne Türk, ne Arap, ne Mısırlı ne Suriyeli ve ne de Kürt kabul eder. Biz de etmiyoruz, çocuklarımızın katledilmesi, devletin şiddetinin katledilmesi kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Kışanak, taziye evi ziyaretinden sonra Cizre'den ayrılarak Şırnak'ın Silopi ilçesine geçti.

CİZRE SİNAN'I SLOGANLARLA UĞURLADI

Cizre'de polis aracı tarafından ezilen ve yaşamını yitiren Sinan Saltıkalp (17) binlerce kişi tarafından "Şehit namirin" sloganıyla toprağa verildi.