Eskişehir’de Ankara Katliamı’nı protesto gösterisine katıldıkları için gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Hakim, kamera kayıtlarında polisle temaslarının olmadığı anlaşılmasına rağmen polisi darp ettikleri, bir polisin de kemiklerinin kırılmasına sebep verecek şekilde yaraladıklarını gerekçe gösterdi. Kararda tutukluluk tedbirinin orantılı olduğunu vurguladı.

Gözaltına alınan beş kişi Eskişehir Adliyesi'ne getirildiği sırada avukatlar polislere tepki gösterdi. Bir avukat "Hem arkadaşlarımızı katlettiniz hem de geriye kalanları kelepçeliyorsunuz. Siz diktatör yalakasısınız" dedi. Tutuklanan eylemcilerden birinin 18 yaşın altında olduğu da gelen bilgiler arasında.

Mahkemeye çıkartılan beş kişinin isimleri şöyle: Halkevi üyeleri Ahmet Dik ile Koray Abdan, HDP üyeleri Abdülkadir Kabul ile Ömer Aslan (18 yaşından küçük) ve Dev-Güç üyesi G.K.

Eskişehir Halkevleri’nin Gültepe Şube yöneticicisi  Emre Soyaslan “Polis bilerek 18.00 den sonra gözaltı yaptı” ifadelerini kullandı. Soyaslan “Savcıya çıkmadan akşam emniyette kalsınlar diye. Eskişehir Emniyeti bu hesabı neden yapıyor. İçeride işkence, psikolojik baskı yapmak için mi?” diye sordu.