Bakırköy’deki evi önünde eski milletvekili Adnan Yıldız’a saldıran, çıkan çatışmada kızını ve eşini öldüren iki kişiden yaralı kurtulan Mehmet Beşir A., 17 gün sonra taburcu edildi. Mahkemece tutuklanan şüpheli, saldırı planının başkalarına ait olduğunu söyledi ve iki kişinin ismini verdi. Hastanede susma hakkını kullandığı için ilk kez mahkemede konuşan Beşir A., “İhsan Ş. ve Oktay G., olaydan bir gece önce basit bir iş olduğunu söylediler. Döviz bürosu sahibi yaşlı bir adam olduğunu, hiç zorluk çıkmayacağını söylediler. Teklifi kabul ettim” dedi.

Beşir A., 3 can alan olay gününü şöyle anlattı: “Bir gün önce Mehmet Doğru Yeşilel, Oktay, bir akrabası ile keşif yaptık. Ertesi sabah Mehmet’le olay yerine gittik. 40 dakika bekledik. Önce yaşlı amca çıktı. 10 dakika sonra da kızı olduğunu anladığımız kadın çıktı. Elim çantamdaki kısa av tüfeğindeydi. Mehmet, kadına doğru gidip çantasını almaya çalıştı. Ben ‘kıpırdamayın’ diye bağırıyordum. Yaşlı adam silahını kurup bana doğru çevirmişti. Her şey hızlı gelişti. Parmağıma mermi aldım.

Mehmet, kadınla mücadele ediyordu ve ateş açmamıştı. Parmağımın yok olduğunu gördüm, nefesim kesildi. Silahı kurmaya çalışırken düşürdüm. Yaşlı adam ateş ediyordu. Koluma bir mermi geldi. Artık hiçbir şey yapamaz oldum. Mehmet, isabetli bir nişan aldığı anda ‘Yapma’ diye bağırdım. Zannedersem amcanın omuzuna bir el ateş etti. Çantayı taşıyan kadın bağırmaya başladı. Arkada bir kalabalık sesi duyunca kalkıp motorun yanına gittim. Nefes alamadığım için kafamdaki kaskı çıkarmaya çalıştım ancak çıkartamadım ve yere yığıldım. Hatırladığım bundan ibarettir.”

Zeytinburnu’nda döviz bürosu bulunan eski Anavatan Partisi milletvekili Adnan Yıldız, 15 Nisan 2014 sabahı Bakırköy’deki evinin önünde aracına bindiği sırada motosikletli iki kişi tarafından durdurulmuştu. Yıldız ile içinde 300 bin dolar bulunan çantasını isteyen soyguncular arasında çıkan çatışmada, Yıldız’ın eşi Ferize ve kızı Betül kurşunlarla can vermiş, saldırganlardan Mehmet Doğru Yeşilel olay yerinde ölmüş, Adnan Yıldız, oğlu Kamil Yıldız ile diğer saldırgan Mehmet Beşir A. yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.