Eski Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Orhan Doğan ölümünün 10’nuncu yılında anılıyor. HDP, Doğan'ın ölüm yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

HDP'nin mesajında şu ifadelere yer verildi:

Yaşamını insan hakları, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesine adayan merhum Orhan Doğan’ın aramızdan ayrılmasının üzerinden 10 yıl geçti. Aradan geçen 10 yıl boyunca barış ve adalet mücadelemizde O’nun eksikliğini yaşamaya devam ediyoruz.
 
Sevgili Doğan, aramızdan ayrılmadan önce “Değerli dostlar! Size barış ortamını sağlayamadığım için özür dilerim" demişti.
 
Bugün Türkiye halklarının içine çekildiği savaş, çatışma ve şiddet sarmalının reçetesi olarak gördüğümüz “barış” mefhumu; Orhan Doğan ve bu mücadelede hayatlarını kaybeden bütün demokrasi ve özgürlük kahramanlarının bize bıraktıkları bir miras olarak önemini koruyor.
 
Bizler bugün barış, demokrasi ve insan hakları mücadelesini yürütürken, Orhan Doğan ve mücadele arkadaşlarının açtığı yoldan yürüyor, onların bıraktığı tarihsel mücadele mirasını kendimize rehber ediniyoruz.
 
Yaşamı boyunca maruz kaldığı onca baskı ve zulme rağmen boyun eğmeyen, gerek cezaevinde gerekse dışarıdaki siyasi yaşamında en anlamlı direnişi ve mücadeleyi ortaya koyan, barışı dilinden asla düşürmeyen, halklarımızın gönlünde mümtaz bir karakter olarak yer edinen değerli Orhan Doğan’ı unutmadık, unutmayacağız.
 
Kardeşlik, barış ve onurlu yaşam meşalesi olan Orhan Doğan’ı vefatının 10. yılında sevgi ve minnetle anıyor, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.