2002-2014 arasında AKP'den 3 dönem Kütahya milletvekili seçilen TBMM KİT Komisyonu eski Başkanı Hasan Fehmi KinayErgenekon, Balyoz operasyonlarını biz yönetmedik. O zaman bazı arkadaşlarımız darbecilerin tasfiye edildiğini düşünüyor ve buna seviniyordu. Ama gerçekte bu operasyonların AKP ile bir ilgisi yoktu. Birileri yapıyor, biz de işimize geldiği için sessizce izliyorduk” dedi. 

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, MedyaKutahya.com'da ‘Devlet aklı tamam da ille de siyasi akıl…' başlıklı bir yazı kaleme alan Kinay'in açıklamaları şöyle:

Şimdilerde geçmişin darbeci generalleri fırsatı ganimete çevirme derdindeler. Şunu bilelim ki Ergenekon, Balyoz operasyonlarını biz yönetmedik. O zaman bazı arkadaşlarımız darbecilerin tasfiye edildiğini düşünüyor ve buna seviniyordu. Ama gerçekte bu operasyonların AKP'yle bir ilgisi yoktu. Birileri yapıyor, biz de işimize geldiği için sessizce izliyorduk. Sonuçta bu operasyonların arkasında paralel yapının olduğu ortaya çıktı. Aynı hataya yine düşebiliriz. Şimdi siyasi akıl yine dışlanıyor. Yine süreci başkaları yönetiyor ve sonrasında kimin yerine kimin geçeceğini bilmiyoruz..