Eski Ak Parti milletvekili Feyzi İşbaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman övgüyle bahsettiği Necip Fazıl Kısakürek’in Kenan Evren için "Türk-İslam aleminin son şansı, o cennetliktir" dediğini, hayatı boyunca örtülü ödenekten geçindiğini, Yassıada savunmasıyla Menderes'in idama götürülmesinde etkisi olduğunu, kızı Ayşe Hanım’a da kendisinin örtülü ödenekten para verdiğini yazınca sosyal medyada kavga koptu.

Eski Ak Parti milletvekili Feyzi İşbaran ile radikal İslamcı-sağ düşüncesinin ideologlarından Necip Fazıl Kısakürek’in oğlu twitter’dan sert bir tartışmaya girdi.

Ak Parti’den ihracı istendikten sonra partiden istifa eden ve Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert muhalefeti ile dikkat çeken Feyzi İşbaran Twitter’dan “Necip Fazıl'ı tanıdığımda içkiyi bırakmış ve tövbe etmişti. Kenan Evren için "Türk-İslam aleminin son şansı, o cennetliktir" demesi çıldırttı” yazdı.

Feyzi İşbaran’ın sözleri üzerine Gülen Grubu-Ak Parti kavgasında Erdoğan’dan yana tavır almasıyla bilinen Necip Fazıl Kısakürek’in oğlu Mehmet Kısakürek “Ne rezil bir iftira!!! Kim bu şerefsiz mahlûk?..” diye sert bir yanıt verdi.

“KİM REZİL?”

Daha önce ANAP milletvekilliği ve Turgut Özal'ın özel kalem müdürlüğünü de yapmış olan Feyzi İşbaran daha sert bir şekilde tartışmayı sürdürdü:

“Biraz şerefli olsaydın, sana ikram edilen makam- mevkilere itibar etmezdin. Baban ile yüzyüze görüştüm.

Rahmetli Ayşe hanım ile çok net ve açık görüşüyorduk. Gereken yardımı da yaptık. Şimdi kim rezil? Utanın. !”

“BABAN ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN GEÇİNDİ”

Mehmet Kısakürek bu sözleri “Öyle yalancı bir deyyussun ki, seni bu yaşımda elime geçirsem, paramparça ederim!!!” diye yanıtlayınca Feyzi İşbaran iddialarına devam etti:

“Sana ikram edilen makamları bilmediğimizi mi sanıyorsun. Senin için her zaman "Efendi adam" diyorlardı. Çizgiyi aşma.

Senden deyyus bile olmaz. Ben Ayşe hanıma örtülüden bizzat ödeme yapan biriyim. Biraz utanma olur !

Bu adam (!) Necip Fazıl'ın oğlu. Sende hiç utanma yok mu? Baban hayatı boyunca örtülü ödenekten geçindi.

Git babanın onurunu temizle !!! Kardeşin Ayşe hanıma örtülüden ödemeyi ben yaptım ben... O'na çok da saygı duydum.

Bana "deyyus" diyeceğine Başbakanlığa başvur. Örtülü ödenek hesapları orda duruyor. Biz haram yemedik. Kendine bak!

Adam parçalamayı iyi bilirsiniz ! Rahmetli babanın Yassıada savunmasını oku. Bak, Menderes'i nasıl idama götürmüş!

Sen kim beni parçalamak kim? Babanızın kişiliğini sevmedim, şiirleri ve edebi kişiliğine saygım var. Haddinizi bilin

Bu "Deyyus"ları susturmak için belge yayınlamam gerekiyor. Çok genç yaşta sorumluluk aldım, bir devlet terbiyem var. Sabrımı taşırmasınlar!

Allah rahmet etsin, Çetin Altan ile sohbet şansını yakalayan biriyim "Enseyi karartma ve devletten geçinen şair ve edebiyatçılar"ı çok dinledim.”

NECİP FAZIL KISAKÜREK KİMDİR?

26 Mayıs 1904'te İstanbul'da doğan Ahmet Necip Fazıl Kısakürek 25 Mayıs 1983'te öldü. Radikal islamcı şair ve yazar olan Necip Fazıl’ın içki ve kumar düşkünü olduğu, devletten aldığı örtülü ödeneklerle geçindiği, 12 Eylül darbesine destek verdiği sık sık gündeme geliyordu. Necip Fazıl Türkiye sağ, milliyetçi, islamcı siyasetleri tarafından sahiplenilen bir isimdir.

Demokrat Parti iktidarının başvekili Adnan Menderes’e yazdığı yardım mektubu ve Demokrat Parti’den aldığı 147.000 liralık örtülü ödenek desteği Yassıada yargılamalarına da konu olmuştur. Tarihçi Ayşe Hür hayatı boyunca devam eden bağımlılığına işaret ederek Necip Fazıl'ın örtülü ödenekten para talep etmesini "kumar bağımlılığı" ile ilişkilendirir. (Demokrat Haber)