Anadolu Ajansı'nın İngilizce haberler bölümünde editörlük yapan Kate O'Sullivan ve Laura Benitez, vice.com isimli internet sitesi için kaleme aldıkları yazıda AA'da çalıştıkları süre boyunca yaşadıklarını anlattı.

'İlk uluslararası çalışanlar olarak AA ailesine katılmak üzere Ankara'ya geldiklerinde' beklediklerinden farklı bir manzarayla karşılaştıklarını belirten İngiliz gazeteciler, ajansın AKP'nin kukla tiyatrosunun bir parçası olduğunu belirtti.

Sol gazetesinde yer alan habere göre, eski iki İngiliz AA çalışanı "Ajans'a, İngilizce haberler için editörlük yapmak üzere ocak ayında katıldık fakat kısa sürede, haberlere İngilizce olarak hükümetin istediği şekli veren kişiler olarak bulduk kendimizi" ifadelerini kullandı.

"Ajansın iç siyasete ve özellikle Suriye'ye ilişkin editoryal çizgisi öylesine kasıtlı biçimde hükümet yanlısıydı ki, haber değil basın bülteni de yazsak olurdu" diyen gazeteciler, "Ermeni soykırımına hiçbir zaman değinme; İngiliz cihatçılar Suriye'ye İstanbul üzerinden gitmiyor; Rusya Suriye rejimine para verdiği için kınanmalı ama çok da değil çünkü petrolünü ve doğalgazını seviyoruz" şeklinde talimatlar aldıklarını öne sürdü.