BDP'nin açlık grevlerine dikkat çekmek için Esenyurt'tan Tekirdağ'a yapmak istediği yürüyüş, polis tarafından engellendi. Polis, BDP binasına giden bütün yolları kapatılmıştı. Polis oturma eylemi yapan göstericilere bu kez müdahale etti.

 

YÜRÜYÜŞ 12.00'DE BAŞLAYACAKTI

BDP İstanbul İl Örgütü'nün, bugün 42. gününde olan süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Tekirdağ'a yapmak istediği yürüyüş polis tarafından engelleniyor. BDP'liler, 500 kişilik bir grupla Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne yürüyeceğini açıklamıştı. Yürüyüşün bugün saat 12.00'da BDP Esenyurt ilçe binası önünden başlaması bekleniyordu.

 

Ancak polis sabah saatlerinde BDP ilçe binasına giden bütün yolları kapattı. Yoğun bir şekilde çevik kuvvet polisi ve panzerler konuşlandırılırken, polis kimsenin geçişine izin vermiyor.


POLİS GAZ BOMBASI KULLANDI

BDP binasının olduğu Köyiçi Meydanı polisler tarafından boşaltılırken, polis, meydanda bekleyen herkesi bölgeden uzaklaştırdı. Öğle saatlerinde ise ara sokaklarda toplanarak sloganlarla yürüyüşe başlayan 100 kişilik gruba, polis gaz bombası ile müdahale etti.

 

Grubun taşlarla karşılık vermesi üzerine çatışmalar başladı. Çatışmalar BDP binasına çıkan cadde boyunca ara sokaklarda bir süre devam ederken, polis yoğun bir şekilde gaz bombası kullandı.

 

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ile BDP İl Eşbaşkanları Ali Rıza Bilgili ve Asiye Kolçak'ın polis ile yaptığı görüşmeler de sonuçsuz kaldı. Son müdahale sırasında polis, Kolçak'ı da tartakladı.

 

BİR KADIN YARALANDI

Çatışmalar devam ettiği sırada, 150 kişilik grup, Köyiçi Meydanı'nda toplanmayı başardı. "Siyasi tutsaklar onurumuzdur. Cezaevlerinde ölümlere sessiz kalmayacağız" pankartı açan BDP'liler, oturma eylemine başladı. Polis, bu gruba da gaz bombaları ile saldırarak grubu dağıttı.

 

Sık sık "Tecrit ölümdür anadil yaşatır", "Kürt halkına imha dayatılamaz", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları atılırken, BDP'liler gruplar halinde ara sokaklarda bekliyor.

 

Bu arada, çok sayıda gözaltı olduğu ve bir kadının yaralanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.