SİİRT’in Pervari İlçesi Belenoluk Köyü Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 6 askerden er Önder Turgay, İzmir’de toprağa verildi. saldırısı sırasında uzun namlulu silahla nöbetçi kulübesinde ilkvurulan asker olan Turgay’ın, saldırıdan kısa süre önce o gece düğünü olan yakınlarını aradığı, nöbete gideceğini belirterek onlara mutluluk dilediği, saldırı haberinin gelmesiyle düğünün yarıda kaldığı ortaya çıktı.

Siirt’in Pervari İlçesi’ne bağlı Belenoluk Köyü girişindeki jandarma karakoluna, geçen Cumartesi akşam saatlerinde vurulan askerlerden Jandarma Er Önder Turgay’ın cenazesi, Askeri Hastane’den alındıktan sonra ilk olarak Buca İlçesi’ndeki babasının evine götürüldü. Bu sırada şehit Turgay’ın aslen Mardinli olan ailesi, acılarını yakınlarıyla yaşamak istediklerini söyleyerek görüntü alınmasını istemedi. Cenaze sokağa girdiği anda ağıtlar yakıldı. Bu sırada bazı aile bireyleri slogan atılmaması yönünde yakınlarını uyardı.

TÖRENDE SLOGANLARA TEPKİ GÖSTERİLDİ

Önder Turgay’ın, cenazesi daha sonra tören için Bostanlı Beşikçioğlu Camii’ne götürüldü. Sadece baba Abdülkadir Turgay, kardeşi Ercan Turgay ve bazı yakınlarının katıldığı törene yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Öğle namazı ardından cenaze, bir süre top arabasında taşındıktan sonra, cenaze aracında konularak Kadifekale Şehitliği’ne götürüldü. Tören boyunca gözyaşı döken ve ayakta durmakta güçlük çeken Turgay’ın babası ve yakınları, kendilerini hazırlanan araçlara doğru yöneldi. Bu sırada ellerindeki Türk bayraklarıyla saldırıyı protesto eden gruba, ölen askerin bazı yakınları tepki göstererek, "Siz böyle yaptığınız sürece bu kan devam edecek. Esas vatan haini sizin gibiler. Gerginlik yaratmayın, erkekseniz dağa gidin. Taşkınlık yaratmayın, bunu parti meselesi haline getirmeyin. Başbakan’a da, Demirtaş’a da sesleniyoruz, gelsinler gencimi geri versinler" dedi.