Gezi Parkı direnişinde yaşamını yitiren ve yaralananların suçlularının yargılanmaları için Antalya'dan 18 Temmuz Perşembe günü 'Adalet Yürüyüşü' başlatan 6 kişilik gruba yüzlerce polis Gümüşsuyu'nda saldırdı.

KÜRKÇÜ'YÜ HEDEF ALDILAR!

Gezi Parkı'na gitmek isteyen grubun önünü çok sayıda çevik polis TOMA'larla kesti. Bunun üzerine Dolmabahçe'de yürüyüşe katılan BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişilik grup Gümüşsuyu'ndaki parkın içinde bulunan merdivenlerde oturma eylemine başladı. Polisin Kürkçü'yü hedef alarak doğrudan yüzüne gaz sıkması ve Kürkçü'yü tartaklaması dikkat çekti.

Polisin biber gazlı saldırısının ardından grup dağıldı. Polis eylemcileri darp ederek alandan uzaklaştırdı. Saldırıda HDK üyeleri Haluk Ağabeyoğlu ve Ahmet Saymadi de gazdan ötürü fenalaşırken bir kişi de sara krizi geçirdi. Sara krizi geçiren kişi Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.



Ertuğrul Kürkçü twitter hesabından biber gazından etkilenmiş vücudundaki izlerin fotoğraflarını paylaştı.



33 GÜN 1100 KİLOMETRE

Kadir Canbek, Ulaş Çakar ve Canberk Apiş'in başladığı 1100 kilometrelik yürüyüş 33'üncü günde tamamladı. Kadir Canbek, Ulaş Çakar ve Canberk Apiş Antalya'dan başlayarak, yürüyerek sırasıyla Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'nin ardından İstanbul ulaştı.

ALİ İSMAİL, ETHEM VE MEHMET'E KIRMIZI KARANFİL

Yürüyüşçü gençler, yolculuk güzergahında Eskişehir'de Gezi olayları kapsamında hayatını kaybedenlerden Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü sokağa, Ankara Güven Park'ta Ethem Sarısülük'ün, Ümraniye'de de Mehmet Ayvalıtaş'ın hayatını kaybettiği yerlere kırmızı karanfiller bıraktı.

BERKİN'İ ZİYARET

Bugün Ümraniye'de karanfil bıraktıktan sonra başından vurulan 16 yaşındaki Berkin Elvan'ı tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret eden yürüyüşçüler, saat 21.00'da Gezi Parkı'nda olmayı planlıyordu. (ETHA)