Türk Kızılay'ının resmi yardım mektubu 27 Ekim günü Ermenistan Afet Bakanlığı'na ulaştı. Ermenistan üye olduğu uluslararası kuruluşlar ve bakanlık vasıtası ile Türkiye'ye gelen ihtiyaç listesi doğrultusunda yardımda bulunacak.

Bugün akşam saatlerinde Ermenistan'dan kalkacak IL-76 tipi bir uçak ile İzmir'e 40 ton yardım ulaştırılacağı açıklandı. Yardım malzemeleri arasında, çadır, yatak, uyku tulumu ve battaniyeler bulunuyor.

YURTDIŞINDAN İLK YARDIM UÇAĞI, DÜN AKŞAM ERZURUM’A İNDİ

Uluslararası yardımların kabulü için lojistik merkez olarak belirlenen Erzurum'a yardım uçakları gelmeye devam ediyor. Dün gelen Ukrayna, İtalya, Fransa yardım uçakları sonrasında bugün de Rusya yardım uçağı Erzurum Havalimanı'na indi.

Uçakta bulunan Rusya Afet İşleri Bakanlığı Daire Başkan Yardımcısı Batdirel Tikhon'u Erzurum Vali Yardımcısı Arslan karşıladı. Yardım malzemelerini Vali Yardımcısı Özgür Arslan'a teslim eden Rusya Afet İşleri Bakanlığı Daire Başkan Yardımcısı Batdirel Tikhon, Van'daki depremzedeler için 4'er, 10'ar ve 20'şer kişilik toplam 214 çadır getirdiklerini belirterek, öncelikli olarak neden çadır ihtiyacının baş gösterdiğini sordu.

Bu arada bugün akşam saatlerinde Kazakistan ve Mısır'dan yardım uçaklarının Erzurum'a gelmesi bekleniyor.

DEMOKRAT HABER