Batman'daki Gümüşörgü Karakolu'nda arkadaşının kurşunuyla vurularak öldürülen er Sevag Şahin Balıkçı'nın nişanlısı Melani Kumruyan, geçtiğimiz hafta mahkemede önemli iddialarda bulundu.

 

Sabah Gazetesi'nden Bilge Eser'in haberine göre,

 

Kumruyan, Ermeni gencin karargâhta korkutulduğunu öne sürdü. Kumruyan, 30 Mart'ta İstanbul Hasdal'daki 3'üncü Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde ifade verdi. Balıkçı ile 6 yıl birliktelik yaşayan Kumruyan, ifadesinde olaydan yaklaşık 6 ay önce, ekim ve kasım aylarında nişanlısıyla yaptığı telefon konuşmalarını anlatmak istediğini kaydetti. Kumruyan, "Bir telefon görüşmesinde aynı karakolda askerlik yaptığı A. isimli bir arkadaşının, 'Ermenistan ile bir savaş olursa ilk öldüreceğim insan sensin' dediğini anlatmıştı" dedi.

 

Bu kişinin söylediklerinden ötürü Balıkçı'nın korktuğunu fark ettiğini belirten Kumruyan, "Sevag korktuğunu açıkça bana söylemişti. Ben de korkmaması gerektiğini, Ermenistan ile aramızda savaş olsa bile kendisinin de Türk ordusu içinde yer aldığını, bunu söyleyenlerin cahilliğine vermesi gerektiğini belirttim" şeklinde konuştu. Nişanlısının karakolda farklı davranıldığını aktardığını belirten Kumruyan şöyle devam etti: "Ermeni olmasından dolayı aleyhinde konuşulduğunu, imam olan bir arkadaşının kendisine Müslüman olması konusunda telkinde bulunduğunu anlatmıştı. Arkadaşlarının sanki onu bir düşmanmış gibi gördüğünü düşünmüştüm. Yanlış anlaşılmasın herkes Sevag'ı düşman olarak görmüyordu. Kıvanç'ın (sanık) hangi grupta yer aldığını bilmiyorum."

 

BUGÜN BİLİRKİŞİ KONUŞACAK

Kumruyan, sanık Kıvanç Ağaoğlu ile nişanlısı arasındaki arkadaşlık konusunda ise, "Bildiğim kadarıyla Sevag'da Kıvanç'ın numarası yoktu. Aynı dönemde izne gitmelerine karşın bir hafta geç dönmüşlerdi. Kıvanç, önemli ve üst rütbedeki askerlerden tanıdıkları olduğunu söyleyerek kendisine bir şey olmayacağını söylemiş" yorumunu yaptı. Genç kızın ifadesinde adı geçen ve tanıklar arasında bulunan A.I.'nın ifadesinin tespiti amacıyla İstanbul 1'inci Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne yazılan talimata ise aradan geçen zaman karşın yanıt verilmediği tespit edildi. Diyarbakır'da 13 Şubat'ta görülen son duruşmada, bu talimata yanıtın beklenmesine karar verilmişti. Balıkçı'nın davası bugün Askeri Mahkeme'nde görülecek. Mahkeme, bilirkişilerin dinlenmesi bakımından önem taşıyor. Bugünkü celsede, bilirkişi Yzb. M.Y., olayın meydana geldiği yerdeki güvenlik önlemleri ve silahların ne şekilde bulundurulmasıyla ilgili raporunu sunacak. (Sabah)