Fransa Ermeni Örgütler Koordinasyon Konseyi (CCAF), Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinde yeni bir başlığın açılması için onay vermesini sert bir dille kınadı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, 12 Şubat günü Paris'te mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Fabius, AB üyelik müzakereleri çerçevesindeki bölgesel politikaya ilişkin müzakere başlığına Fransa'nın uyguladığı vetoyu kaldıracağını söyledi. Fabius yaptığı açıklamada, 22. başlık üzerine tartışmaların açılmasından yana olduklarını Davutoğlu'na ilettiğini belirtti.

CCAF: BU GİRİŞİM HOŞ GÖRÜLEMEZ

CCAF, Türkiye'de özgürlüklere yönelik ağı ihlallerin yaşandığı bir dönemde bu girişimin "hoş görülemez" olduğunu dile getirdi. 

Gazetecilere ve avukatlara yönelik tutuklama dalgası, sosyolog Pınar Selek'te verilen ömür boyu hapis ve Fransa-Türkiye vatandaşı öğrenci Sevil Sevimli'ye 21 yıl hapis cezasının istenmesini hatırlatan CCAF, "Fransız hükümetinin bu şok edici kararı aynı zamanda Türkiye'deki azınlıklara yönelik ırkçılık ve şiddetin yaşandığı bir dönemde alındı" dedi.

'AKP'NİN ALÇAKLIKLARI CESARETLENDİRİLİYOR'

CCAF, İstanbul'da öldürülen Ermeni kadınlar ile Kürtlere yönelik baskılara dikkat çekerken, yine bu anlayışın sonucu olarak 9 Ocak'ta Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçinin öldürüldüğünü kaydetti.  Bu suça Türk gizli servislerinin karıştığına dair ağır şüpheler olduğunu ifade eden CCAF, "Bu olaylar göz önüne alındığında Lauren Fabius'un açıklaması bir provokasyonu teşkil ediyor ve AKP rejiminin alçaklılarını cesaretlendiriyor" dedi.

Bunun diplomasinin "utanmaz görüşünü" yansıttığını belirten CCAF, Fransa'nın girişiminin iktidardaki Sosyalist Parti'nin angajmanları ile Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'nin Avrupa'ya girişine koyduğu şartlara tamamen ters düştüğünü kaydetti.