Ermeni soykırımının 96. yıldönümü olan 24 Nisan 2011 tarihinde zorunlu askerliğini yaparken er Kıvanç Ağaoğlu’nun silahından çıkan kurşunla öldürülen Ermeni asker Sevag Balıkçı davasına yarın devam edilecek.

Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görülecek olan 12. duruşmada kararın çıkması bekleniyor.

Duruşma öncesinde Diyarbakır'a gelen Nor Zartonk'tan bir grup genç, siyasi partileri ve demokratik kurumları dolaşarak yarın ki duruşma için destek istedi.

Nor Zartonk, ailenin de katılımıyla yarın saat 12.00'de Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde açıklama yapacak.

Sevag Balıkçı davasıyla ilgili olarak bu akşam da İstanbul'da yürüyüş düzenlenecek. Saat 19.30'da Taksim'de toplanacak olan kitle, "militarizme ve kışla cinayetlerine karşı seslerini daha gür çıkarmak, Sevag Balıkçı’yı unutturmamak ve ailesiyle dayanışmak" için Galatasaray'a yürüyecek.

NE OLMUŞTU?

Sevag Şahin Balıkçı, Batman'ın Kozluk İlçesi Gümüşörgü Jandarma Karakolu'nda 24 Nisan 2011 tarihinde zorunlu askerlik yaptığı birlikte er Kıvanç Ağaoğlu tarafından vurularak öldürüldü.

Açılan davanın ilk duruşmasında Kıvanç Ağaoğlu, serbest bırakıldı. Ağaoğlu hakkında açılan davada iki farklı tutanağın duruşmada sunulması, tanıkların ifadelerini önce Balıkçı'nın, sonra Ağaoğlu lehine değiştirmeleri delillerin karartılmış olma ihtimalini güçlendirdi. (ETHA)