Sivas Ermeni cemaati lideri Minas Durmazgüler'e suikast hazırlığına ilişkin açılan ikinci dava, aralarında fiilî ve hukukî irtibat bulunduğu gerekçesiyle ikinci Ergenekon davası ile birleştirildi.

Böylece bu davadaki iddianame sayısı 5'e, sanık sayısı 108'e yükselmiş oldu. Durmazgüler'e suikast hazırlığı yaparken yakalanan Garip İrfan Torun'a, Ergenekon sanığı İbrahim Şahin tarafından Glock marka silah verildiği iddia ediliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Minas Durmazgüler'e yönelik suikast hazırlığı yapılmasına ilişkin Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu tarafından hazırlanan iddianamenin okunması bir saat sürdü. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, okuduğu iddianameden sonra bu davanın, İkinci Ergenekon davası ile aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğunu gerekçe göstererek birleştirme kararı verilmesini talep etti. Mahkemeye, birleştirme talebinin değerlendirilmesi için kısa bir süre ara verildi. Aranın ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, her iki davanın birleştirilmesine karar verdiklerini açıkladı.

Özese, İkinci Ergenekon davası altında görülmesine karar verdiklerini belirttiği Durmazgüler suikast hazırlığı davası sanıklarının savunmasının da, diğer tutuklu sanıkların savunmalarından sonra alınacağını açıkladı.

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianame ile üçüncü iddianamenin birleştirilmesinin ardından dava, ikinci Ergenekon davası olarak görülmeye başlanmıştı.

Daha sonra Minas Durmazgüler'e suikast hazırlığına ilişkin Emrah Gönenci ile Bekir Çelik hakkında açılan davanın iddianamesi de aynı dosya ile birleştirilmişti.

Avukat Yusuf Erikel'in de sanıkları arasında bulunduğu 8 sanıklı davanın birleştirilmesinin ardından en son Durmazgüler'e suikast hazırlığına ilişkin ikinci iddianame de aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesi ile ikinci Ergenekon davası ile birleştirilmiş oldu. Böylece aynı davada iddianame sayısı 5'e çıktı.