Hrant Dink cinayeti ile ilgili Yargıtay'ın kararını açıklamasından saatler önce Erhan Tuncel'in twitter hesabından ilginç bir twit atıldı. Vatan’dan Çağdaş Ulus’un haberine göre, Tuncel twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Yarın o dosyada aksi yönde bir karar çıksın kimleri kazığın üstüne oturtuyorum görün adilik yapan adi gibi muamele görür” yazdı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Hrant Dink cinayeti davasında, sanıkların ‘silahlı terör örgütü’ değil ‘suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüt üyesi’ olduklarına karar verdi. Buna göre sanıklar, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanacak.

KARARDAN SAATLER ÖNCE TEHDİT ETTİ

Yargıtay, patlayıcı madde imal etmekten mahkûmiyeti onanan Erhan Tuncel’in, Hrant Dink’i kasten öldürmeye yardım suretiyle iştirak ettiğini kabul etti. Buna göre de Tuncel, beraat ettiği Hrant Dink cinayetinden de yargılanacak.

Bu karardan saatler önce ise 'büyük ağabey' Erhan Tuncel’den çok tartışılacak bir tepki geldi. Tuncel twitter hesabından paylaştığı mesajda şöyle dedi: “Yarın o dosyada aksi yönde bir karar çıksın kimleri kazığın üstüne oturtuyorum görün adilik yapan adi gibi muamele görür .....”

Erhan Tuncel’in bu ifadelerle kimi tehdit ettiği merak konusu olurken Tuncel’in twitter hesabında kullandığı av tüfekli fotoğrafı da dikkat çekti.