İstanbul - Ulusal Kanal Tv’ye konuşan Tuncel, Hrant Dink cinayetiyle ilgili kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Mahkemenin gerekçeli kararının çıkmasını ve Devlet Denetleme Kurulu’nun raporunu bekliyoruz. O zaman bu ayrıntılı çalışmayı tamamlayacağız. Ancak o güne kadar duyulmasını istemiyoruz” dedi. Tuncel, hazırladıkları çalışmanın 20 gün içinde biteceğini ifade etti.

Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olmaktan yargılandıktan sonra beraat eden Erhan Tuncel, Dink cinayetinin Ergenekon’la bağlantılı olduğunu söyledi.

Dink cinayetinin Ergenekon ile bağlantılı olduğunu savunan Tuncel, “Ergenekon sanıklarından kimle bağlantılı olduğunu düşünüyorsunuz” sorusuna “Siz Ergenekon’u bilmiyorsunuz. Hücre tipi bir yapılanması var. Çoğu birbirini tanımıyor” yanıtını verdi. “Buna ilişkin bağlantıları açıklayacağız” diyen Tuncel, “somut bir kanıt var mı?” sorusuna “Somut kanıt olsaydı, zaten dosya birleşirdi” yanıtını verdi.

“1996’DAN BERİ OCAK’TAYIM”
Erhan Tuncel, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile fotoğrafını ise “Tamamen tesadüf, özellikle çekilmiş bir fotoğraf değil. Yazıcıoğlu Trabzon’a gelmiş, ben de oraya gitmişim. Aynı kareye denk gelmişiz” sözleriyle açıkladı.

Tuncel, BBP ile bağlantısıyla ilgili de, BBP’nin gençlik örgütü olan Nizam-ı Alem’i kastederek, “1996’dan beri Ocak’tayım. Siz başından beri bu cinayetin arkasında Gülen ve BBP’nin olduğunu söylüyorsunuz. Bunları da ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz” diye konuştu.

ALPARSLAN ARSLAN’IN AİLESİNİ TANIYORUM
Erhan Tuncel, Danıştay saldırısı zanlısı Alparslan Arslan’ı tanıyıp tanımadığı sorusuna ise, “Alparslan’ı birebir tanımam ama ağabeyim tanır. Ben sadece ailesini tanırım, iyi ahlaklı insanlardır” yanıtını verdi.

“AKYÜREK’E ABİ DEMEMİN NE SAKINCASI VAR?
Tuncel, “Dink’in öldürüleceğini defalarca bildirdim diyorsunuz. Buna rağmen bir işlem yapılmaması normal mi?” sorusunu, “Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Ergenekon ilişkisinin de araştırılmasını isteyeceğiz” şeklinde yanıtladı.

Tuncel’e, Ramazan Akyürek ile bağlantısı ve Polis memuru Muhittin Zenit ile telefon görüşmesi de soruldu. “Abi dememin ne sakıncası var, normal bir durum” yanıtını veren Erhan Tuncel, Zenit ile cinayetin hemen ardından yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili konuşmadı. Bu görüşmede, Zenit ile Tuncel arasında şu konuşma geçiyordu:

“Muhittin Zenit: Ne oğlum, direk kafaya sıkmışlar.

Erhan Tuncel: Öldü mü?

Muhittin Zenit: Tabi canım. Tek farklılık, kaçmayacaktı ama bu kaçtı.” (anf)