İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Cihan Kansız ile Ufuk Ermertcan, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürütmekle görevlendirildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) geçen hafta açıkladığı kararname sonrası özel yetkileri alınan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlerine getirilen Zekeriya Öz ve Ercan Şafak'ın yerine yeni savcılar atandı.

 
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Cihan Kansız ile Ufuk Ermertcan, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürütmekle görevlendirildi.

FİKRET SEÇEN DOSYALARI DAĞITTI

İstanbul özel yetkili Başsavcı Vekili olarak dün göreve başlayan Fikret Seçen, ilk olarak Zekeriya Öz’deki dosyaların dağıtımını yaptı. Başsavcı Vekili Seçen, yaptığı açıklamada Ergenekon soruşturmasını bundan sonra Savcı Cihan Kansız’ın yürüteceğini söyledi. Kansız’ın soruşturmada yardımcılığını geçtiğimiz ay İstanbul özel yetkili savcılığa atanan 5 savcıdan biri olan Ufuk Ermertcan yapacak.


CİHAN KANSIZ KİMDİR?


İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak yaklaşık 2 yıldır görev yapan Cihan Kansız, daha önce de kamuoyuna yansıyan şu soruşturmaları yürütmüştü:

  • ''Yaşlıların mülklerini tehditle alan suç örgütü''ne lişkin soruşturma
  • ''Ergenekon''soruşturması kapsamında Şile'deki ormanlık alanda yapılan kazıya ilişkin soruşturmalar 
  • ''DHKP-C'' davsı ile ilgili soruşturmalar
  • Ayrıca halen sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin soruşturmaya da bakıyor.

    (AJANSLAR)