Paris'te suikast sonucu öldürülen Kürt kadın siyasetçilerden Sakine Cansız'ın ismi Ergani'de bir parka verildi. Ergani İlçe Belediye Başkanı Fesih Yalçın, "Her yerde olduğu gibi Ergani'ye de kadın rengi yerleşecek ve örnek olacaktır. Biz bu park ile Sakine Cansız yoldaşımızın adını yaşatmak ve özgür Sakineler gibi, özgür alanlar oluşturmak istedik" dedi.

Diyarbakır'da Ergani Belediyesi, "eşitlikçi özgürlükçü ve ekolojik alanlar oluşturmak için" ilçenin en büyük sosyal mekanı olma özelliğini taşıyan 'Sakine Cansız Kadın Özgürlük Parkı'nın yapımını tamamladı.

16 bin metre kare alan üzerinde yapımı tamamlanan park, sosyal donatılarla Ergani halkının önemli sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek.

Belediye Meclis kararıyla yapılan Sakine Cansız Kadın Özgürlük Parkı'na ilişkin bilgi veren Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, toplumda kadına yönelik var olan algıyı kırmak için bu tür çalışmaları artırmayı hedeflediklerini söyledi.

'ERGANİ'YE KADIN RENGİNİ YERLEŞTİRMEK İSTİYORUZ'

Yalçın, "Biz Ergani'ye kadın rengini yerleştirmek istiyoruz. Kadının her alanda olabileceğini göstertmek ve yer almasını sağlamak için de büyük bir çaba içerisindeyiz. Kadının gerek ekonomik gerekse sosyal anlamda kendini daha iyi ifade etmesi için bu tür alanlar oluşturduk. Bunu yaparken gerek ilçemizde gerekse bölgemizde var olan feodal zihniyeti kırmak ve bunu değiştirmektir. Çünkü biz şuna inanıyoruz. Her yerde olduğu gibi Ergani'ye de kadın rengi yerleşecek ve örnek olacaktır. Biz bu park ile Sakine Cansız yoldaşımızın adını yaşatmak ve özgür Sakineler gibi, özgür alanlar oluşturmak istedik. Özgür alanlarımızın da tüm yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi. (ETHA)