KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin'e, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurum ve kuruluşlarını aşağılamak” iddiasıyla 6 ay hapis cezası verildi. Ceza, 3 bin TL para cezasına çevrildi. 

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Avukat Eren Keskin ile yerine kayyım atandıktan sonra görevden alınan DBP'li Hazro Belediye Eşbaşkanı Güler Özavcı hakkında “Devletin güvenlik güçlerini alenen aşağılamak”iddiasıyla açılan davanın duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 
 
Duruşmada karar çıktı. Mahkeme kararında Keskin ve Özavcı'ya, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurum ve kuruluşlarını aşağılamak” suçlamasıyla 6’şar ay hapis cezası verdi. Özavcı hakkındaki cezanın ertelenmesine karar veren mahkeme, 5 yıl süre ile denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasını istedi. 
 
Mahkeme, Keskin hakkında verdiği 6 aylık cezayı ise 3 bin TL para cezasına çevirdi. Mahkeme gerekçesinde Keskin hakkında verilen daha önceki davalardaki cezaları göstererek, "Suç işlemeyeceğine dair mahkememizde kanaat oluşmadı” ifadelerini kullandı. 
 
DAVA HAKKINDA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından 13 Temmuz 2016 tarihinde hazırlanan iddianamede Eren Keskin tarafından 19 Nisan 2016 tarihinde kaleme alınan, “Radikal Kötülük” köşe yazısı suç unsuru olarak gösterilmişti. Aynı tarihli gazetede Güler Özavcı’nın Cizre’de yaşanan devlet ablukasına karşı halkın direnişine dikkat çekmek amacıyla yazdığı “Cizîr a Botan” isimli yazısı da suç unsuru olarak görüldü. Savcılık hazırladığı iddianamede, yazıların eleştiri sınırlarının ötesinde olduğunu ileri sürerek, “Emniyet teşkilatına yönelik hakaret suçunu oluşturduğu” iddiasında bulunmuştu.

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)