Özgür Gündem gazetesi eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Av. Eren Keskin, serbest bırakılmasının ardından adliye önünde açıklamalarda bulundu.

Keskin, “Eğer sözü yasaklarsanız silahlar konuşur diyoruz her zaman. Düşünceleri nedeniyle tutuklu olan herkes bir an evvel serbest kalır ve sözün önemine inanır devlet. Sınırlı bile olsa özgür olmak çok güzel” dedi.

Mahkeme kararı ile kapatılan Özgür Gündem’in eski genel yayın yönetmeni Eren Keskin ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘devlet birlik ve bütünlüğünü bozmak’ iddialarıyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Keskin, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının ardından adliye önünde açıklama yapan Keskin, şunları söyledi:

“Ne yazık ki bu çağda bile insanlar düşünceleri ile yargılanıp tutuklanıyorlar. Daha önce evim basıldı, maskeli, silahlı polisler evime girip arama yaptı. O günden beri annem hasta. Eğer sözü yasaklarsanız silahlar konuşur diyoruz her zaman. İnsanların konuşarak çözüm bulması engelleniyor. Bu da derin devletin işine geliyor. Düşünceleri nedeniyle tutuklu olan herkes bir an evvel serbest kalır ve sözün önemine inanır devlet. FETÖ ile ilgili söylediklerimiz çıktı. Bizim sözümüzü dinlesinler çünkü bedel ödüyoruz. Sınırlı bile olsa özgür olmak çok güzel.”