Başbakan'ın Çarşamba günü Gezi eylemleriyle ilgili görüşeceği heyetteki isimler belli oldu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı konusunda hükümetten taleplerde bulunan bazı topluluklarla çarşamba günü görüşecek" açıklamasından kısa bir süre sonra görüşmenin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Radikal’e göre Başbakan Tayyip Erdoğan ile Çarşamba günü görüşecek heyetin içinde mimar Korhan Gümüş, akademisyen Betül Tanbay, yazar Oral Çalışlar, işadamı Osman Kavala, tiyatrocu Ahmet Mümtaz Taylan, Prof. Mücella Yapıcı, Hayko Bağdat, Greenpeace ve Helsinki Yurttaşlar Derneği temsilcileri yer alacak. 

Heyetteki bazı isimler genel olarak konuyla ilgili ve katkı sağlayıcı görülürken bazı isimlere sosyal medya üzerinden tepkiler geldi.

Başbakan’ın Taksim Platformu veya platform tarafından önerilecek isimler yerine görüşeceği kişileri kendisinin belirlemesi eleştiri konusu oldu.

Gezi Parkı Direnişi’ne destek verenler ve çözüm arayanlar arasında öne çıkan isimlerden olan BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder son İmralı görüşmesi listesinden de hükümet inisiyatifiyle çıkarılmış, hükümetin bu tür tutumları eleştiri konusu olmuştu.

Ayrıca Taksim Dayanışması ‏ ismi geçen kişilerden Taksim Dayanışması sekreteryasında yer alan Mücella Yapıcı'ya böyle bir davet gelmediğini açıkladı.

Sanatçı Ahmet Mümtaz Taylan ise şu açıklamayı yaptı: "Başbakanla toplantı yapacak grupla ilgili bir bilgim yok! Arkadaşların uyarısıyla gördüm az önce. Soranlara mahsus selam... :)"

80 bileşenin oluşturduğu Taksim Dayanışması'nın açıklaması ise şöyle:

Kamuoyunun yakından takip ettiği üzere, Taksim Dayanışması heyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la görüşmüş ve taleplerini kendisi aracılığıyla hükümete iletmiştir. Bu görüşmenin ardından iletilmiş taleplere dair hiçbir açıklama yapılmamışken yeni ve nasıl oluşturulduğu belirsiz bir heyetle görüşmek, samimi bir diyalog çabasından ziyade kamuoyunu yanıltmaya ve milyonların günlerdir ülkenin dört bir yanında haykırdığı meşru ve demokratik taleplerin altını boşaltmaya yöneliktir.

Muhatap bellidir. Talepler ortadadır.

Taksim Dayanışması olarak talepleri bir kez daha vurgulayacağımız basın toplantısına katılımınızı bekleriz.

TAKSİM DAYANIŞMASI