Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Salı günü yaptığı Kuveyt ziyareti sırasında onuruna verilen resepsiyona Ermenistan ve Kıbrıs’ın Kuveyt büyükelçilerinin de davet edilmesinin diplomatik krize neden olduğu öne sürüldü.   

Kıbrıs Rum basınına göre, Kuveyt Emiri tarafından Erdoğan onuruna verilen resepsiyona ülkede bulunan yabancı büyükelçiler de davet edildi. Davetliler arasında Ermenistan ve Kıbrıs büyükelçilerinin de bulunduğunu öğrenen Erdoğan, her iki büyükelçiyle de tokalaşmak istemediğini belirterek söz konusu elçilerin resepsiyona katılmaması talebinde bulundu.

Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Büyükelçisi Panikos Kiriaku’nun resepsiyon salonuna girmek üzereyken Kuveytli yetkililerin “salona girmemesi” ricasıyla karşılaştığını, Rum büyükelçinin buna sert tepki gösterdiğini yazdı.

KONUK BÜYÜKELÇİLER ERDOĞAN İLE TOKALAŞMADI

Kıbrıs merkezli in-cyprus.com haber portalında yer alan habere göre, yaşanan diplomatik gerginliğin ardından resepsiyona davetli AB büyükelçileriyle istişarede bulunan Büyükelçi Kiriaku’ya tüm elçilerden destek gelirken, Fransa büyükelçisi de olaya tepki gösterdi.

Haberde, AB üyesi ülkelerin büyükelçilerinin resepsiyona hep birlikte katılma ve Erdoğan’la tokalaşmama kararı alarak, Erdoğan’la el sıkışmadıkları öne sürüldü.

Fileleftheros gazetesi haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu durumdan rahatsız olarak Kuveyt ziyaretini erken bitirdiği ve dün akşam Ankara’ya döndüğü iddiasında bulundu. (Demokrat Haber)