Cumhurbaşkanı adayı Recep tayyip Erdoğan'ın “Bana Gürcü dediler, afedersin daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu” söylemi bugün Agos gazetesi önünde protesto edilecek. 

Erdoğan'ın ötekileştirici söylemlerini kınamak amacıyla saat 13 30'da yapılacak basın açıklamasına çağrıda bulunularak şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, ötekileri hedef gösteren, ayrıştıran ve rencide eden nefret söylemlerine bir yenisini daha ekledi.

Ayrıştırırken, ötekileştirirken, hedef gösterirken, kin kusarken, hiç bir zaman ayrımcılık yapmayan “afedersiniz” Erdoğan, dün gece NTV ve Star Tv ortak yayınında “Bana Gürcü dediler, afedersin daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu” diyerek, “Ne Ermeniliğimiz, ne çok afedersiniz Rumluğumuz kaldı” söyleminin, hiç de gaf niteliği taşımadığını, Halkların isimlerini gerçekten de hakaret niteliğinde kullandığını göstermiş oldu.

Biz bu ayrımcı dili, nedenlerini ve sonuçlarını biliyoruz. ‘Ötekilere’ yönelik linç ve katliam kültürünü besleyen, teşvik eden bu söylemleri kınamak için, 7 Ağustos Perşembe günü saat 13:30′da Agos Gazetesi önünde basın açıklaması yapacağız. Halkların kardeşliğini ve ortak mücadelesini şiar edinen bütün dostları desteğe çağırıyoruz. (NOR ZARTONK / ՆՈՐ ԶԱՐԹՕՆՔ)