Başbakan Erdoğan, İzmir'de miting alanına gelirken balkondan bir kadının kendisine el, kol hareketi yaptığını öne sürerek, "Şimdi gelirken bir bayan balkonda yanında herhalde kocasıydı. Oradan eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki işte CHP bu. Yani ülkenin başbakanı oradan geçiyor sen elinle kolunla o hareketi yapıyorsun. Ya sen bir bayansın, bir kadınsın. Bu ülkenin başbakanı buradan geçerken o kol hareketini nasıl yaparsın? İşte CHP zihniyeti budur. Yani bunu bir erkek yapsa aklım erer de bir bayanın bunu yapmasını ben anlayamıyorum. İşte 30 Mart bunun için çok önemli" dedi.

İKİ KADIN GÖZALTINDA

Başbakan Erdoğan'ın Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı mitingin ardından, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, iki kadının gözaltına alındığını kaydetti. Başbakan'ın miting anında bahsettiği ismi açıklanmayan bir kadının el hareketi yapmaktan, evli ve 4 kız çocuğu annesi olan 57 yaşındaki Filiz Akıncı'nın ise 'Başbakan'a hakaret' suçundan gözaltına alındığı öğrenildi.

Filiz Akıncı'nın eşi Dr Naci Akıncı, "Sayın Başbakan aracıyla miting alanını terk ederken bizde ikinci kattaki evimizin balkonundaydık. Eşim kollarını açarak 'Ne işin var İzmir'de' der gibi yaptı. Hakaret eder gibi değil. O an Başbakanla göz göze gelindi. Başbakan o anı protestovari bir hareket sandı, anladığım kadarıyla. Otobüsünü durdurdu. Yanında yürüyen Başbakanlık korumalarına daireyi isaret etti. 3 dakika sonra içeri korumalar girdi. Bizi gözaltına almak istediler. 'Özür dileyeceksiniz dediler'. Bu arada ben arka plandaydım. Özür dileyecek bişey yapmadık. Ardından karakola getirdiler eşimi, Başbakana hareket suçlamasıyla. İfadesi alınacak ondan sonra savcılık ne karar verirse o olacak" dedi.