(Gazeteciler.com) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış töreninde Amerika’da bulunan Fethullah Gülen’e yönelik yaptığı “geri dön” davetini, Fethullah Gülen için açılan resmi twitter hesabından tüm takipçilerine duyuruldu.

 

Erdoğan’ın konuşmasının 3.29 dakikalık bölümü Gülen'in twitter hesabında Youtube üzerinden yansıtıldı.

 

 

GÜLEN'E EN YAKIN İSİM NE DEDİ?

Gülen'e en yakın isimlerden biri olan Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'den dün canlı yayında Erdoğan'ın çağrısına tam destek geldi. Gündemi takip edenler ise Milat yazarı Tatlıcan'ın geçtiğimiz günlerde köşesine taşıdığı iddiayı hatırladı...

 

ERDOĞAN'DAN ALLAH RAZI OLSUN

Başbakan'ın Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen'i Türkiye'ye davet ettiğini canlı yaptığı programda izleyicilere aktaran Gülerce şöyle konuştu:

 

"Başbakan muhterem Fethullah Gülen'i Türkiye'ye davet etmiş. 'Bu sıla hasreti bitsin ' demiş. Sayın Başbakan'dan Allah razı olsun diyorum. Çünkü birkaç haftadan beri, özellikle bu özel yetkili mahkemelerin hakimleri savcıları bir grup illa Türkiye'de tırnak içinde 'İktidar-cemaat ' kavgası çıkarmaya çalışıyordu. O fitne ateşine bugün son vermiş oldu Başbakan. Gönülleri kaynaştırmış oldu"

 

AKILLARA O YAZI GELDİ

Başbakan Erdoğan'ın bu çağrısı ve Gülen'e en yakın isimlerden biri olan Gülerce'nin sözleri akıllara Milat gazetesi yazarı İsa Tatlıcan'ın 1 hafta önce kaleme aldığı yazısını getirdi.

 

Tatlıcan, Fethullah Gülen'in yılbaşına kadar Türkiye'ye döneceğini, hatta Gülen için İstanbul Maltepe'de bir çiftlik inşa edildiğini öne sürmüştü.