Selma Kara / Demokrat Haber Kayseri

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Feyzullah Keskin: “Vatandaşımız sağduyusuna korumasına rağmen Başbakan Erdoğan sağduyudan uzak açıklamalar yapmaktadır.”

Hacı Bektaşi Veli Derneği, geçtiğimiz günlerde, İstanbul’da Cemevi’nin önünde polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt’un ölümüyle alakalı olarak basın açıklaması düzenledi.

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Sağlık Emekçileri Sendikası Başkanı Orhan Karakaya, Emek Partisi İl Başkanı İsmet Gümüşoluk, İşçi Kültür Derneği Başkanı Haydar Baran, İşçi Partisi İl Başkanı Necdet Tosun’un da katıldığı basın açıklaması Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

“BAŞBAKAN ŞEHİTLERİMİZLE DALGA GEÇİYOR”

Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Feyzullah Keskin, Uğur Kurt’un öldürülmesini, devlet eliyle Alevi katli olarak tanımladı.

Söz konusu ölüm olayına rağmen Alevi vatandaşların her zaman olduğu gibi sağduyusunu koruduğunu belirten Başkan Feyzullah Keskin, “Fakat Sayın Başbakan’ın yaptığı açıklamalar sağduyudan uzak, tahrik edici, toplumu ayrıştırıcıdır. 15 yaşındaki Berkin Elvan için, ‘Ne yapalım canım, öldü gitti’ diye alaycı bir yüz ifadesiyle şehitlerimizle dalga geçen Başbakan, Mısır’da katledilen Rabia için gözyaşı döker, Suriye’de Alevilerin kafasını kesen ortak iş tuttuğu Selefi Cihatçı kardeşleriyle gurur duyar, sonra da gider Dünya Yahudiler Birliği’nden ödül alır. Biz bu kişilik analizine şaşırmıyoruz. Çünkü Sayın Başbakan, ideolojik rehberleri olan Muaviye, Yezit, Mervan, Yavuz Sultan Selim, Kuyucu Murat Paşa, 2. Mahmut’tan aldığı mirası devam ettiriyor. Kendine yakışanı yapıyor.” diye konuştu.

“TÜRKİYE MEZHEP KAVGASINA SÜRÜKLENMEYE ÇALIŞILIYOR”

Ortadoğu’da tek mezhep kavgası yaşanmayan ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Başkan Feyzullah Keskin, Başbakan Erdoğan’ın, söz konusu açıklamalarıyla, halkı mezhep kavgasına sürüklediğini savundu. Kayseri’de son günlerde meydana gelen olayları kınadıklarını da dile getiren Başkan Keskin, “Uğur Kurt arkadaşımızın şahsında tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğitiliyor, onların anılarına ve ailelerine sonuna dek sahip çıkacağmızı belirtiyoruz.” ifadelerini kullandı. (BA)