Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, ABD’de görülen Reza Zarrab Davası’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zarrab davasını takip eden Aksünger, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın ‘her an dışarıya çıkamaz hale gelebilecekleri’ iddiasında bulundu.

Aksünger, “Türkiye’yi bekleyen tehdit daha da büyük.Her an bir ambargoyla karşı karşıya kalabiliriz. Her an Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı dışarıya çıkamaz hale gelebilir. Çıkarsa apar topar içeriye atılma olasılığı var” dedi.

Partisinin Bodrum İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Cumhuriyet ve Dayanışma Gecesi’nde konuşan Erdal Aksünger’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu Zarrab Davası olsun, bu konularla çok yakından ilgilenmiş bir kişiyim ve Amerika’ya en son gittiğimde de bu davaya hem partim adına hem millet adına müdahil oldum. Şunu gördüm ki, Türkiye’yi bekleyen tehdit daha da büyük.

Her an bir ambargoyla karşı karşıya kalabiliriz. Her an Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı dışarıya çıkamaz hale gelebilir. Çıkarsa apar topar içeriye atılma olasılığı var.

ABD’de Reza Zarrab ve Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklu yargılandığı davayı takip eden CHP’li Aksünger, geçtiğimiz günlerde davaya dair yaptığı açıklamada da “Herkesle bir pazarlık yürüyor” iddiasında bulunmuştu.

Aksünger, Emine Erdoğan’ın fotoğraflarını dosya içine koyan kişiler ile ilgili de “Yetkililerin ‘bizim kurucumuz Emine Erdoğan’ dediğini iddia ettiği TOGEM-DER’e Zarrab tarafından 150’ye yakın yardım yapıldığını” öne süren Aksünger, “Dosyanın içine Emine Erdoğan’ın fotoğraflarını koyanların Zarrab’ın avukatları olduğunu” savunmuştu.

ABD’deki Reza Zarrab Davası 27 Kasım’da tekrar görülecek.

(Kaynak: Gazete Karınca)